Spoznajte paletu chutí byliniek a korenia
Životný štýlAj v dnešnej dobe sú bylinky a korenie nezameniteľnou súčasťou kulinárskych pokusov v kuchyni. Pustite uzdu fantázii a začnite s korením experimentovať, zažijete viac ako len obyčajné varenie.
Pravá chuť Indie
Tandoori Masala je zmes korenia vhodná na prípravu mäsa i zeleniny. Charakteristická je svojou červenkastou farbou a skvelou výraznou chuťou. Masalu môžete použiť na marinovanie jahňacieho alebo bravčového mäsa či na vynikajúci jogurtový dresing. Zmes obsahuje koriander, soľ, muškátový kvet, čili, zázvor, cibuľu, cesnak, kyselinu citrónovú, horčičné semienko, kardamon, ale i mnohé iné.
Čínska kuchyňa
Aromatickú zmes korenia Wu-fen, v preklade korenie piatich vôní, tvorí aníz, badián (hviezdicový aníz), klinček, fenikel a škorica. Má olivovo-zelenú farbu a používa sa do marinád na dochutenie rýb, morských plodov, kuracieho či bravčového mäso.
Udržte v korení pravú chuť
Prinášame vám niekoľko rád, ako korenie skladovať tak, aby si zachovalo svoju intenzívnu chuť a vôňu čo najdlhšie:
- skladujte v uzatvárateľných obaloch
- vyvarujte sa látkových vreciek
- uchovávajte korenie na suchom a tmavom mieste
- používajte zrozumiteľné označenie, aby ste pri varení nemuseli všetky otvárať
Zdroj: Newsroom Electrolux (http://newsroom.electrolux.com/sk/2017/08/14/spoznajte-paletu-chuti-byliniek-a-korenia/)