19.06.2020

Tri dôvody, prečo ohrievať jedlo v parnej rúre

Životný štýl Rady a tipy

Ohrievanie jedla bolo po stáročia zdĺhavým procesom, pri ktorom ste podstupovali veľké riziko, že jedlo spálite alebo rozvaríte. Mikrovlnné rúry priniesli do kuchýň 20. storočia rýchlosť a pohodlie pri zohrievaní a jedál. Ohrievanie však nie je len o rýchlosti, ale aj zachovávaní chuti a živín. Na to sú najlepšie parné rúry. Tu sú tri dôvody, prečo je to tak.

Rovnomerný ohrev

Jedným z problémov zohrievania jedla v mikrovlnke je nerovnomerný ohrev. Preto sa vám často môže stať, že jedlo je po zohriatí napoly vriace a napoly ľadové. Rovnaký problém sa môže vyskytnúť aj pri rozmrazovaní. Pri parných rúrach vďaka rovnomernému ohrevu tento problém nehrozí. Jedlo nemusíte opakovane zohrievať a vyhnete sa jeho prehrievaniu, čím zachováte jeho prirodzenú konzistenciu.

Jedlo si uchová viac živín 

Prehrievanie oberá jedlo nielen o prirodzenú konzistenciu, ale aj o dôležité živiny a vitamíny. Hlavne vitamíny C a B sú citlivé na vysoké teploty a pri prehrievaní sa ich obsah v jedle znižuje. V parných rúrach vďaka rovnomernému ohrevu nedochádza k prehrievaniu, a preto si jedlo lepšie uchováva vitamíny a živiny. Ohrievanie jedla v parných rúrach je preto lepšie aj pre váš organizmus.

 

S parou chutí lepšie

Vďaka pare chutí jedlo zohrievané v parných rúrach rovnako dobre, ako by bolo čerstvo uvarené. Para totiž vo vnútri rúry vytvára ideálne vlhké prostredie, takže zohrievané jedlo nestráca vlhkosť a nevysušuje sa. Vďaka tomu si lepšie zachováva svoju chuť aj konzistenciu.

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore