17.08.2017

Spoločnosť Sony oslavuje rekordný úspech v siedmich kategóriách cien EISA za rok 2017

Všeobecne


Spoločnosť Sony získala od asociácie EISA (European Imaging and Sound Association) ocenenie za to, že svojim zákazníkom prináša inšpiratívne výrobky, ktoré posúvajú hranice možného, na trhu s foto a video technológiami a na trhu s produktmi pre domáce kino. Tento rok spoločnosť Sony zožala rekordných sedem cien, teda viac než akýkoľvek iný výrobca, a tiež viac, než sa podarilo spoločnosti Sony v minulosti získať v jedinom ročníku.

Asociácia EISA, ktorá združuje 53 odborných časopisov z 25 krajín celého sveta, predstavuje najširšiu spoluprácu vydavateľstvo vo svete spotrebnej elektroniky a už viac ako 35 rokov vyberá tie najlepšie z výrobkov.


EISA FOTOAPARÁT ROKA 2017-2018: Sony α9

Sony α9 je prelomový bezzrkadlový fotoaparát, ktorý v mnohých ohľadoch predčí konkurenčné tradičné digitálne jednooké zrkadlovky vďaka inovatívnemu dizajnu, plnoformátovému obrazovému snímaču s 24,2 miliónmi pixelmi, ktorý dokáže zachytiť 20 snímok za sekundu v plnom rozlíšení, bez toho aby došlo k zatmenie elektronického hľadáčika. Ponúka úplne tiché snímanie bez chvenia rýchlosťou až 1/32 000 sekundy, nový superrýchly systém automatického ostrenia s 693 bodmi fázovej detekcie AF, ktoré pokrývajú 93% plochy záberu. Vďaka tomu zabezpečí, aby zostali aj rýchlo sa pohybujúce objekty ostré. Stabilizácia obrazu v piatich osiach umožňuje použitie rýchlosti uzávierky nižšia o päť krokov. Proces prevzorkovanie a technológie full-frame pixel read-out zaručuje vynikajúcu kvalitu videa vo 4K.



EISA POLOPROFESIONÁLNY KOMPAKTNÝ SYSTÉMOVÝ FOTOAPARÁT 2017-2018: Sony α6500

Model α6500 je veľmi malý kompaktný systémový fotoaparát, ktorý ponúka profesionálny výkon. Či už natáčate videá vo 4K alebo fotíte, ponúkne vám α6500 výnimočnú kvalitu obrazu vďaka snímaču Exmor CMOS typu APS-C s 24,2 miliónmi pixelov, vďaka svojej rýchlosti a výnimočné ponuke objektívov. Päťosové stabilizácia obrazu funguje s objektívmi E-mount i A-mount s adaptérmi. 425 bodov fázovej detekcie AF pokrýva takmer celú plochu záberu a trojpalcový výklopný dotykový displej vám umožní zvoliť ostriaci bod dotykom prsta. Fotoaparát umožňuje snímanie rýchlosťou až 11 snímok za sekundu s kontinuálnym autofokusom a meraním a vyrovnávacou pamäťou, ktorá umožňuje uložiť až 269 snímok v jednej sekvencii.



EISA KOMPAKTNÝ FOTOAPARÁT 2017-2018: Sony RX100 V

Model Sony RX100 V je majstrovským dielom so špičkovou technológiou v tele veľmi kompaktných rozmerov. Je vybavený, rovnako ako jeho predchodca, snímačom typu 1.0 a vynikajúcim výklopným OLED elektronickým hľadáčikom. Nový obrazový snímač Exmor RS CMOS s 20,1 miliónmi pixelmi v spojení s rýchlym obrazovým procesorom BIONZ X a novým pomocným LSI čipom umožnil Sony skrátiť čas odozvy autofokusu na 0,05s a zrýchliť sériové snímanie na 24 snímok za sekundu - sa sledovaním AF / AE rýchlosťou, takže pri fotení série snímok pohybujúceho sa objektu bude každý snímok ostrý a bude mať aj správnu expozíciu. Okrem možnosti natáčania videa vo 4K ponúka tiež nahrávanie extrémne spomalených záberov (Super Slow Motion) rýchlosťou až 1000 snímok za sekundu, tichú uzávierku a multifunkčný kruhový volič pre individuálne nastavenie pri používaní.


EISA SUPERZOOMOVÝ FOTOAPARÁT 2017-2018: Sony RX10 III

S váhou iba 1095 g je Sony RX10 III dokonalým fotoaparátom pre fotografov športu, prírody a divokých zvierat, ktorí hľadajú ľahko prenosné riešenie typu "všetko v jednom". Úchvatný objektív ZEISS Vario-Sonnar T * 24-600 mm ponúka 25x rozsah zoomu s rýchlou maximálnou závierkou f / 2.4-4, zatiaľ čo snímač Exmor RS typu 1.0 so super rýchlym autofokusom a technológií Optical SteadyShot zaisťuje ostré snímky bez chvenia fotoaparátu. Navyše dokáže RX10 III fotografovať vďaka svojmu neuveriteľnému rozpätie ohniskových vzdialeností makro zábery zo vzdialenosti len 3 cm a tichá závierka pritom zabezpečí, že nebudete pri fotografovaní v prírode citlivé fotografované objekty rušiť. Model RX10 III nie je skvelý len pri fotografovaní statických snímok - dokáže tiež natáčať videá v kvalite 4K a ponúka možnosť záznamu rýchlosťou 1000 snímok za sekundu pre vytvorenie dramatického efektu štyridsaťnásobne spomaleného pohybu.


EISA KOMPAKTNÝ SYSTÉMOVÝ OBJEKTÍV 2017-2018: Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Tento 100 mm špičkový teleobjektív ponúka výnimočné rozlíšenie typické pre objektívy radu G Master v kombinácii s optikou STF (Smooth Trans Focus), ktorá prináša úchvatný bokeh. Tento objektív bol navrhnutý tak, aby vytváral neobyčajne jemný bokeh bez vinetácie. Je tiež vybavený rýchlym, presným a tichým DDSSM autofokusom a dokáže snímať detailné zábery so zväčšením 0.25x. Vstavaná stabilizácia obrazu Optical SteadyShot minimalizuje akékoľvek rozmazanie spôsobené pohybmi fotoaparátu pri fotografovaní s dlhým časom expozície. Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS vo všetkých ohľadoch zachováva prémiový koncept objektívov G Master.


EISA PROFESIONÁLNY KOMPAKTNÝ SYSTÉMOVÝ OBJEKTÍV 2017-2018: Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS

Sony FE 70-200 mm F2.8 GM OSS je pôsobivý objektív, ktorý pokrýva najčastejšie využívané možnosti pri fotografovaní športu a pohybu. Ostrosť snímok je extrémne vysoká a rovnomerná po celej ploche snímky, bez toho aby sa znižovala smerom k jeho okrajom. Ostrosť je zachovaná v celom rozsahu zoomu a dokonca aj v kombinácii s telekonvertor. Je vybavený plávajúcim zaostrovacím systémom, ktorý bol použitý u teleobjektívu vôbec prvýkrát, a ktorý tiež prispieva k úctyhodnej minimálnej zaostrovacej vzdialenosti iba 0,96. 11 zaoblených lamiel clony zaisťuje nádherný bokeh. Tiež rýchlosť autofokusu je extrémne vysoká, najmä v kombinácii s veľmi rýchlou Sony α9. Okrem toho bol objektív FE 70-200mm F2.8 GM OSS skonštruovaný pre záťažové používanie za všetkých druhov počasia.


EISA TELEVÍZOR PRE DOMÁCE KINO 2017-2018: Sony KD-65ZD9

Vlajková loď Sony s 4K ponúka výnimočný divácky zážitok s vynikajúcim podaním farieb a najlepším kontrastom vo svojej triede, a navyše podporuje všetky hlavné HDR formáty (vrátane plánovaného upgradu pre Dolby Vision). Kľúčom k jeho ohromujúcemu obrazu z Ultra HD Blu-ray a 4K HDR obsahu - dokonca aj v jasne osvetlenej miestnosti - je procesor 4K HDR X1 Extreme od Sony a technológie lokálneho stmievanie s celoplošným pokrytím podsvetlovacími LED, Backlight Master Drive, ktorá zaisťuje výnimočnú kvalitu obrazu . KD-65ZD9 je prémiovým televízorom pre domáce kiná so zodpovedajúcim výkonom a prináša výnimočný vizuálny zážitok s mimoriadnym jasom, kontrastom a živými farbami.



Zdroj: Tlačová správa Sony, 15. 8. 2017

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore