5 potravín ktoré by sa nemali skladovať v chladničke
Životný štýlSkladovanie niektorých potravín v chladničke nie je vždy tou najlepšou voľbou. Obzvlášť keď do nej ukladáte naozaj všetko. My Vám prinášame 5 vecí pri ktorých budete prekvapení, že nepatria do chladničky.
1. Zemiaky
Tie sú jednou z potravín ktorým chlad škodí. Chladný vzduch v chladničke spôsobí že škrob sa premení na cukor rýchlejšie a tým sa zmení ich chuť.
Tip: Pre udržanie správnej chuti zemiakov ich skladujte na tmavom mieste v priedušnom vrecúšku napr. z papiera alebo látky.
2. Chlieb
Ak ho chcete udržať dlhšie čerstvý, nie je najlepšou voľbou skladovať ho v chladničke. Môže stratiť svoju chuť a rýchlejšie uschnúť.
Tip: Najlepšia voľba je mraznička, ktorá udrží čerstvosť najdlhšie. Pred konzumovaním by ste ho ale mali nechať prirodzene rozmraziť.
3. Med
Ak uchovávate med v chladničke, nečudujte sa že vám rýchlo stuhne a skryštalizuje.
Tip: Najvhodnejšie je ho skladovať v teplote od 10 - 14°C v uzatvorenej sklenenj alebo keramickej nádobe.
4. Melón
Väčšina ľudí uskladňuje melón v chladničke s domnením že tak vydrží dlhšie čerstvý. Opak je však pravdou, práve chladnička skracuje jeho čerstvosť a spôsobuje že stráca antioxidanty.
Tip: Melón môžete pokojne položený na kuchynskej linke pri izbovej teplote.
5. Paradajky
Chladný vzduch spôsobuje že sa paradajkám zastaví proces zretia, čo znamená. že nebudú mať žiadnu chuť.
Tip: Skladujte ich v miske pri izbovej teplote.
Zdroj: vysetrenie.zoznam.sk, foodnetwork.com