06.10.2017

5 potravín ktoré by sa nemali skladovať v chladničke

Životný štýl


Skladovanie niektorých potravín v chladničke nie je vždy tou najlepšou voľbou. Obzvlášť keď do nej ukladáte naozaj všetko. My Vám prinášame 5 vecí pri ktorých budete prekvapení, že nepatria do chladničky.

1. ZemiakyVýsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt zemiaky

Tie sú jednou z potravín ktorým chlad škodí. Chladný vzduch v chladničke spôsobí že škrob sa premení na cukor rýchlejšie a tým sa zmení ich chuť. 

Tip: Pre udržanie správnej chuti zemiakov ich skladujte na tmavom mieste v priedušnom vrecúšku napr. z papiera alebo látky.


2. ChliebVýsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt chlieb

Ak ho chcete udržať dlhšie čerstvý, nie je najlepšou voľbou skladovať ho v chladničke. Môže stratiť svoju chuť a rýchlejšie uschnúť.

TipNajlepšia voľba je mraznička, ktorá udrží čerstvosť najdlhšie. Pred konzumovaním by ste ho ale mali nechať prirodzene rozmraziť.


3. MedVýsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt med

Ak uchovávate med v chladničke, nečudujte sa že vám rýchlo stuhne a skryštalizuje. 

Tip: Najvhodnejšie je ho skladovať v teplote od 10 - 14°C v uzatvorenej sklenenj alebo keramickej nádobe.


4. MelónVýsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt watermelon

Väčšina ľudí uskladňuje melón v chladničke s domnením že tak vydrží dlhšie čerstvý. Opak je však pravdou, práve chladnička skracuje jeho čerstvosť a spôsobuje že stráca antioxidanty.

Tip: Melón môžete pokojne položený na kuchynskej linke pri izbovej teplote.


5. ParadajkyVýsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt paradajky

Chladný vzduch spôsobuje že sa paradajkám zastaví proces zretia, čo znamená. že nebudú mať žiadnu chuť.

Tip: Skladujte ich v miske pri izbovej teplote.




Zdroj: vysetrenie.zoznam.sk, foodnetwork.com

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore