Upečte si s nami vlastný chlieb
Technológie Životný štýlChlieb je asi jediná potravina, ktorej sa za celý život „neprejete“. S malými obmenami si ho môžete dopriať každý deň. Každý má svoj obľúbený druh. Určite sa však všetci zhodnú na tom, že najlepší chlieb je čerstvý a dobre upečený. S nami si ho môžte pripraviť sami v pohodlí domova.
Vďaka parnej rúre Electrolux EOB 3454 AOX bude pečivo vždy dokonale upečené:
- para v začiatku pečenia dodá chlebu a pečivu lesklú a chrumkavejšiu kôrku
- vlhké a teplé prostredie pomáha cestu lepšie vykysnúť
- na ceste nevzniká hneď v začiatku pečenia tuhá kôrka a cesto tak môže rásť
- vnútro zostáva vláčne
- dokončenie procesu pečenia s tradičným teplým vzduchom zabezpečí chrumkavú kôrku
Vyskúšajte si s nami doma pripraviť výborný zemiakový chlieb
Na dva bochníky budete potrebovať:
- 1 kg chlebovej alebo hladkej pšeničnej múky
- 2 lyžice rasce
- 1 lyžicu soli
- 600 ml vlažnej vody
- 42 g droždia
- 1 lyžicu octu
- 3 stredne veľké zemiaky
- štipku cukru
Postup:
- Nastrúhame uvarené zemiaky.
- Z droždia, cukru a 100 ml vlažnej vody pripravíme kvások.
- Kvások zmiešame s preosiatou múkou, rascou, soľou a nastrúhanými zemiakmi.
- Prilievame vlažnú vodu a ocot a vypracujeme vláčne cesto.
- Po vykysnutí chlieb upečieme v predhriatej rúre nastavenej na funkciu Vlhký horúci vzduch 160 °C, 50 – 60 minút.
Zdroj: Newsroom Electrolux (http://newsroom.electrolux.com/sk/2016/05/31/upecte-si-vlastny-chlieb/)