13.10.2017

Upečte si s nami vlastný chlieb

Technológie Životný štýl

Chlieb je asi jediná potravina, ktorej sa za celý život „neprejete“. S malými obmenami si ho môžete dopriať každý deň. Každý má svoj obľúbený druh.  Určite sa však všetci zhodnú na tom, že najlepší chlieb je čerstvý a dobre upečený. S nami si ho môžte pripraviť sami v pohodlí domova.

Vďaka parnej rúre Electrolux EOB 3454 AOX bude pečivo vždy dokonale upečené: 

  • para v začiatku pečenia dodá chlebu a pečivu lesklú a chrumkavejšiu kôrku
  • vlhké a teplé prostredie pomáha cestu lepšie vykysnúť
  • na ceste nevzniká hneď v začiatku pečenia tuhá kôrka a cesto tak môže rásť
  • vnútro zostáva vláčne
  • dokončenie procesu pečenia s tradičným teplým vzduchom zabezpečí chrumkavú kôrku


Vyskúšajte si s nami doma pripraviť výborný zemiakový chlieb

Na dva bochníky budete potrebovať:

  • 1 kg chlebovej alebo hladkej pšeničnej múky
  • 2 lyžice rasce
  • 1 lyžicu soli
  • 600 ml vlažnej vody
  • 42 g droždia
  • 1 lyžicu octu
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • štipku cukru


Postup:

  1. Nastrúhame uvarené zemiaky.
  2. Z droždia, cukru a 100 ml vlažnej vody pripravíme kvások. 
  3. Kvások zmiešame s preosiatou múkou, rascou, soľou a nastrúhanými zemiakmi. 
  4. Prilievame vlažnú vodu a ocot a vypracujeme vláčne cesto. 
  5. Po vykysnutí chlieb upečieme v predhriatej rúre nastavenej na funkciu Vlhký horúci vzduch 160 °C, 50 – 60 minút.





Zdroj: Newsroom Electrolux (http://newsroom.electrolux.com/sk/2016/05/31/upecte-si-vlastny-chlieb/)

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore