20.12.2017

Vegetariánske chuťovky počas vianočných sviatkov

Životný štýl

Ak ste presýtený mäsovými jedlami počas sviatkov alebo máte v domácnosti vegetariána, ochutnajte niektoré z chutných receptov, ktoré príjemne obohatia váš vianočný jedálny lístok. Navyše sú veľmi zdravé a nenáročné na prípravu.

Zapečená brokolica
Doprajte si tanier teplého jedla počas chladných, hmlistých dní. Na veľké kúsky brokolice nastrúhajte syr a nechajte zapiecť v rúre. Príprava je veľmi jednoduchá a jedlo zároveň obsahuje množstvo vitamínov, ktoré sú v zimnom období obzvlášť dôležité. Takto pripravená brokolica chutí najlepšie s čerstvými kúskami chleba.

Vegetariánsky cassoulet
Obľúbené francúzske jedlo s hlavnou ingredienciou bravčového mäsa sa dá výborne pripraviť aj z chutnej zeleniny – póru, tekvice a bielej fazule. Všetky ingrediencie poduste v hlbokom kastróle a vychutnajte si voňavé jedlo, ktoré obsahuje veľké množstvo proteínov.

Šošovicovo-zemiakový pastiersky tanier
Recept je vhodný najmä vtedy, keď nám ostanú v chladničke prebytočné kusy zeleniny, ktoré je potrebné čo najrýchlejšie spotrebovať. Skombinujte ich so šošovicou a na záver pridajte zemiakovú kašu. Jedlo vás príjemne zasýti a doplní vám vlákninu a vitamíny.




Zdroj: Electrolux.com

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore