10.01.2018

Samsung predstavuje „The Wall“, prvý modulárny MicroLED televízor s uhlopriečkou 146" na svete

Televízory Novinky

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd. na výročnej akcii First Look CES predstavila „The Wall“, prvý modulárny MicroLED televízor s uhlopriečkou 146 palcov na svete určený pre spotrebiteľov. Tento modulárny televízor s technológiou MicroLED, ktorý nevyžaduje podsvietenie, bol predstavený spoločne s ďalšími najnovšími inováciami spoločnosti Samsung v oblasti zobrazovacích technológií. Ukazuje, akým smerom sa televízory vyvíjajú, aby zákazníkom ponúkli špičkový divácky zážitok a zároveň zastali funkciu centralizovaného prepojeného inteligentného portálu, ktorý prináša vylepšenie do bežného života.

Tento rok sa na akcii First Look zúčastnilo viac než 300 zástupcov globálnych médií a vplyvných osobností a príspevky tu predniesli Jonghee Han, prezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung, a Dave Das, senior viceprezident divízie Consumer Electronics spoločnosti Samsung Electronics America. Obaja načrtli budúcu víziu spoločnosti Samsung – víziu, v ktorej televízne obrazovky ponúkajú skvelý vizuálny zážitok a zároveň sa prirodzene stávajú neoddeliteľnou súčasťou každodenného života.

„Spoločnosť Samsung je odhodlaná ponúkať svojim zákazníkom širokú škálu špičkových obrazových technológií,“ uviedol Jonghee Han, prezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics. „Modulárna MicroLED televízia „The Wall“, ktorá je prvým prístrojom svojho druhu určeným pre spotrebiteľov, predstavuje ďalší výrazný krok vpred. Je možné z nej vystavať obrazovku akejkoľvek veľkosti a prístroj ponúka neuveriteľný jas, farebný rozsah i objem a vynikajúce podanie čiernych odtieňov. Sme nadšení z tohto ďalšieho kroku na našej ceste k budúcim zobrazovacím technológiám i pozoruhodnému diváckemu zážitku, ktorý tento televízor spotrebiteľom ponúka.“

Úplne prvý modulárny televízor s technológiou MicroLED: obrazovka budúcnosti

Modulárny 146-palcový televízor „The Wall“ spoločnosti Samsung, ktorý je vybavený technológiou MicroLED, ponúka vynikajúcu ostrosť bez obmedzenia týkajúcu sa veľkosti, rozlíšenia či tvaru obrazovky. Ide o televízor s mikrodiódami s rozmerom rádovo mikrometrov, ktoré sú omnoho menšie než dnešné LED diódy a ktoré samy vyžarujú svoje vlastné svetlo.

Technológia MicroLED použitá v televízore „The Wall“ eliminuje nutnosť používať farebné filtre a podsvietenie, a obrazovka napriek tomu zákazníkom ponúka špičkový divácky zážitok. Obrazovka s technológiou MicroLED sa vyznačuje taktiež odolnosťou a účinnosťou vrátane skvelých parametrov svetelnej účinnosti, životnosti svetelného zdroja a spotreby, vďaka čomu nastavuje nový štandard v oblasti zobrazovacích technológií.

Televízor „The Wall“ je novo koncipovaný ako modulárny a bezrámový, čo spotrebiteľom umožňuje upraviť si veľkosť a tvar televízora podľa vlastných potrieb. Obrazovku je možné prispôsobiť rôznym typom použitia a z modulov je napríklad možné zostaviť obrazovku cez celú stenu prispôsobenú rôznym priestorovým dispozíciám.

Technológia umelej inteligencie zaisťuje kvalitu obrazu v rozlíšení 8K: maximálny divácky zážitok

Samsung taktiež predstavil prvý QLED televízor na svete vybavený technológiou 8K AI. Prístroj bude uvedený na svetové trhy, pričom najskôr bude k dispozícii v Kórei a USA, kde bude predaj spustený v druhej polovici roku 2018. Prepočet obsahu v štandardnom rozlíšení na vyššie rozlíšenie 8K zaisťuje umelá inteligencia. Využíva pri tom patentovaný algoritmus upravujúci rozlíšenie obrazovky v závislosti na parametroch kvality obrazu v jednotlivých scénach, a zaisťuje tak priebežné zvyšovanie kvality obrazu a dokáže jednoducho previesť akýkoľvek typ obsahu z akéhokoľvek zdroja na vysoké rozlíšenie 8K.

Toto riešenie pre prevod do 8K využíva k dosiahnutiu maximálneho diváckeho zážitku niekoľko funkcií. Patrí medzi ne funkcia pre vylepšenie detailov zaisťujúca zvýšenie počiatočného rozlíšenia a redukciu šumu, funkcia pre obnovenie obrysov, ktorá zvýrazňuje obrysy zobrazovaných predmetov, či funkcia pre automatické nastavenie zvukového profilu podľa rozpoznaného typu obsahu, napr. športových podujatí alebo koncertov.

Televízory Smart TV v roku 2018, aktualizácia prinášajúca Bixby a SmartThings

Spoločnosť Samsung na akcii First Look predstavila aj zdokonalenú konektivitu a funkcie prispievajúce k pohodliu užívateľov, ktoré budú v roku 2018 dostupné v televízoroch Smart TV. Patrí medzi ne Bixby, SmartThings a Universal Guide.

Bixby je inteligentný asistent vyvinutý spoločnosťou Samsung, ktorý vďaka intuitívnej užívateľskej skúsenosti a pokročilým schopnostiam hlasovej analýzy umožňuje jednoduchšiu interakciu medzi televízorom a jeho užívateľom. Vďaka podpore centrálnej platformy SmartThings spoločnosti Samsung pre tzv. internet vecí ponúknu televízory Smart TV určené pre rok 2018 taktiež jednoduchšie zdieľanie a viac možností konektivity. Technológia SmartThings ponúka jednoduchší spôsob ovládania televízora a synchronizáciu s ďalšími zariadeniami. V roku 2018 bude taktiež spustený Universal Guide, čo je pokročilý programový sprievodca, ktorý automaticky odporúča televízne programy a obsah podľa preferencií užívateľa.

Na akcii First Look boli predstavené aj novinky z radu produktových oblastí vrátane technológie 8K-AI, 4K HDR Gaming, HDR10+, či noviniek v oblasti Smart TV a mnoho ďalších. Návštevníci First Look 2018 získali v priestoroch, v ktorých sa akcia konala, príležitosť si prakticky vyskúšať najzaujímavejšie inovácie, ktoré Samsung v oblasti televízorov prináša.


Zdroj: Tlačová správa Samsung 9. 1. 2018 Bratislava

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore