30.01.2018

LG Electronics spúšťa platformu ThinQ

Technológie Novinky

Spoločnosť LG Electronics oznámila vytvorenie značky ThinQ, ktorou chce označovať všetky svoje domáce spotrebiče, spotrebnú elektroniku a služby pripravované pre rok 2018, ktoré budú využívať umelú inteligenciu (AI). Všetky výrobky a služby LG ThinQ budú obsahovať technológiu hlbokého učenia (technológia na báze Deep Learning) a budú spolu navzájom komunikovať pri využívaní najrôznejších technológií umelej inteligencie (AI) ako od iných partnerov, tak vlastnej technológie spoločnosti LG DeepThinQ.

„Účelom značky ThinQ je zdôrazniť, že inteligentné výrobky LG o vás vždy premýšľajú tak, aby vám uľahčili život,“ hovorí Andrea De Sousa zo spoločnosti LG a dodáva: „Umelá inteligencia je ďalší technologický míľnik a ako líder v odbore domácich spotrebičov a spotrebnej elektroniky máme povinnosť postarať sa o to, aby bola pre ľudí prístupnejšia.“

Základy svojmu úsiliu na poli umelej inteligencie položila spoločnosť LG najprv na veľtrhu CES 2017, kde predstavila platformu DeepThinQ. Potom nasledovali kroky na zabudovanie Wi-Fi do všetkých luxusných spotrebičov uvádzaných na trh. V júni otvorila spoločnosť LG v Soule laboratórium umelej inteligencie, podriadenú technickému riaditeľovi spoločnosti. Účelom bolo spojiť všetok vlastný výskum umelej inteligencie do technológií, ktoré rozpoznávajú, dedukujú a učia sa z hlasu, videa a snímačov. Laboratórium umelej inteligencie prispelo k vývoju celosvetovo prvej klimatizácie učiacej sa zo svojho prostredia, rovnako ako aj inteligentných chladničiek, umývačiek a robotických vysávačov.

Ďalšou veľkou novinkou je tiež kompatibilita televízorov LG ThinQ so zariadeniami vybavenými systémom Amazon Alexa, čo dá užívateľom možnosť pomocou hlasových príkazov - vrátane Amazon Echo, Echo Show, Echo Dot a Echo Spot - ovládať aj svoj televízor LG. Pomocou zariadenia môžu užívatelia ovládať rad funkcií, okrem iného hlasitosť, prehrávanie, pauzu, štart, stop, rýchle pretáčanie, výber programu a vyhľadávanie obsahu.

„LG sa dlhodobo venuje vývoju televízorov, ktoré kombinujú inovatívne technológie s praktickým a užívateľsky prívetivým rozhraním. Pridanie systému Amazon Alexa na dlhý zoznam možností webOS je v súlade s touto stratégiou. Televízory LG pre rok 2018 podporujúce systém webOS poskytujú zákazníkom ďalšie možnosti systému Alexa, bez toho aby bolo nutné vzdať sa funkcií televízora LG ThinQ, ku ktorým je aj naďalej prístup prostredníctvom LG Magic Remote," opisuje Marek Sojak, Product Marketing Manager z pobočky LG.

Užívatelia môžu využívať pokročilé hlasové funkcie televízora LG ThinQ spoločne s komplexnými funkciami systému Amazon Alexa. Môžete napríklad vydávať hlasové príkazy ako „Alexa, zosilni hlasitosť na mojom televízore v obývačke“ alebo „Alexa, prepni program na mojom televízore v kuchyni“. Na televízore tiež môžete otvárať konkrétne aplikácie, napríklad keď užívateľ povie „Alexa, nech systém LG spustí YouTube na mojom televízore v spálni“.



Zdroj: Tlačová správa LG

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore