19.02.2018

Nové LED televízory Panasonic pre rok 2018

Televízory

Spoločnosť Panasonic predstavuje modelový rad LED televízorov s rozlíšením 4K pre rok 2018. Modely sa vyznačujú vylepšeným výkonom a veľmi elegantným dizajnom. Sú nesmierne tenké a dizajnu dominujú sklenené prvky. Vlajkovú loď nového radu tvoria modely FX780 a FX740 s rámom v štýle Art & Interior, vďaka ktorému sa veľmi podobajú špičkovým OLED modelom FZ950 a FZ800. Okrem toho do nového katalógu patria aj ďalšie dve novinky s označením FX600 a FX700 - elegantné štíhle televízory s vydareným dizajnom zo špičkových materiálov.

Obrazová kvalita znesie najprísnejšie kritériá, na čom má zásluhu zbrusu nový panel s rozlíšením 4K a technológiou HDR, výkonnejšie spracovanie obrazu a vylepšené lokálne stmavenie. Technológiu posilneného dynamického rozsahu (HDR) dnes nájdeme vo všetkých televízoroch Panasonic z modelového radu 2018 s LED podsvietením. Výsledkom je kvalitný obraz s množstvom detailov a presným farebným podaním. Okrem toho sú všetky modely vybavené systémom HDR-Multi, takže podporujú technológie HDR10, HLG a tiež novinkou HDR10+ s dynamickými metadátami. Ďalšou výhodou je možnosť streamingu filmov, seriálov a ďalšieho obsahu z knižnice Amazon Prime Video v kvalite HDR10 +.
V budúcnosti sa chystá nový firmvér, vďaka ktorému budú všetky OLED aj LCD modely pre rok 2018 s rozlíšením 4K kompatibilné s ovládacími systémami Google Assistant a Amazon Alexa. Vďaka tomu ich bude možné ovládať aj hlasom (podmienkou bude kompatibilný reproduktor **).

Väčšie, jasnejšie a rýchlejšie 
Modelový rad 4K LED televízorov pre rok 2018 sa skladá zo štyroch sérií. Tú prvú tvorí jediný model - vlajková loď FX780 s uhlopriečkou 75 "(190 cm). Ďalšie série sa vyrábajú v rôznych veľkostiach, celkom do 65 "(165 cm): vyššia trieda FX740, stredná trieda FX700 a základná séria FX600.

Panely Panasonic s LED podsvietením vynikajú špičkovým obrazom v rozlíšení 4K, na čom má zásluhu predovšetkým vylepšený kontrast a najširšie farebné rozpätie na LED obrazovkách vôbec. Kvalita obrazu v 4K s technológiou HDR sa ďalej vylepšila vďaka výbornej práci obrazového procesora. U niektorých modelov patrí do výbavy systém Digitally Enhanced Local Dimming čiže digitálne vylepšené lokálne stmavovanie LED diód, teraz v kombinácii s pokročilým spracovaním signálu. Vďaka tomu možno jas obrazovky ovládať samostatne v stovkách zón po celej obrazovke. Maximálny jas narástol u všetkých modelov o 20%, čo znamená najlepšiu prácu s kontrastom, aká je u LED modelov k videniu. Pri modeloch podporujúcich technológiu Wide Colour Spectrum *** sa výrazne vylepšuje aj farebné podanie. LED obrazovky Panasonic tak dnes dokážu zobraziť aj nepatrný rozdiel v odtieňoch, čo obrazu dodáva hĺbku a priestorový efekt.

Vylepšený elegantný dizajn 
Výrobcovia sa inšpirovali jedinečným vzhľadom OLED televízorov a zdvihli latku dizajnu LED modelov na podstatne vyššiu úroveň. Niektoré z modelov patria do nového firemného konceptu Art & Interior, u ktorého sa kladie dôraz na elegantný vzhľad v kombinácii so špičkovými technickými parametrami. Modely FX740 a FX780 sú sklenené a nemajú rám, teda vyzerajú skvele spredu, zozadu aj z boku. Ani na jednej zo strán nekazia dojem žiadne rušivé prvky. Konektory sa dômyselne ukrývajú v malej priehlbine v konštrukcii, takže nie sú vidieť. Esteticky vyniká však aj séria FX700, vyrobená z ušľachtilého kovu a o 20% tenšia ako minuloročné modely tejto triedy. Niektoré modely radov FX700 a FX600 majú tzv. Switch Design, čo znamená, že je možné nastaviť stojan na plnú šírku televízora alebo len na jeho časť. Tým pádom sa zmestí aj na užší stolík.

HDR alebo kvalitný obraz 
Okrem základných technológií HDR10 a HLG sú všetky nové modely Panasonic kompatibilné aj so systémom HDR10 + s dynamickými metadátami. Ide o novú otvorenú platformu pre spracovanie HDR obrazu, vytvorili ju spoločne firmy 20th Century Fox, Panasonic a Samsung. HDR10 sa využíva na UHD blu-ray diskoch a vo streamingových službách podporujúcich 4K, HLG je HDR formát kompatibilný s bežným televíznym vysielaním.

Televízory Panasonic s podporou technológie HDR10 + budú zároveň v tomto formáte vedieť streamovať celý obsah digitálny filmotéky Amazon Prime Video. V katalógu tejto filmotéky sa nachádzajú stovky hodín najrôznejších filmov a seriálov vrátane originálnej produkcie ako The Grand Tour, The Marvelous Mrs. Maisel (s nomináciou na Zlatý Glóbus), Jean-Claude Van Johnson, The Tick alebo The Man in the High Castle.

Niečo pre hráčov-milovníkov HDR
 

Televízory sú určené nielen na sledovanie filmov či športových zápasov, ale aj na  hranie. A LED modely pre rok 2018 sú všeobecne vybavené režimom 4K Game s mimoriadne krátkou odozvou a tým pádom aj veľmi plynulým prekreslením rýchleho pohybu, čo hráči nepochybne ocenia. Vďaka výkonnému obrazovému procesoru to platí aj v najvyššom rozlíšení 4K s režimom HDR.

FX780: Vynikajúca obrazová kvalita a k tomu úchvatný dizajn
 

Medzi hlavné prednosti novej vlajkovej lode medzi LED televízormi Panasonic patrí mimoriadny jas, ktorým FX780 prevyšuje tak minuloročné modely, ako aj sériu FX740 zhruba o 20%. Tvorí tak absolútnu špičku vo svojej kategórii. Televízor je vybavený vynikajúcim obrazovým procesorom Hollywood Cinema Experience (HCX), rovnakým, aký nájdeme aj v tohtoročných OLED modeloch Panasonic, panelom 4K HDR Pre Cinema Display a technológiou Wide Colour Spectrum. Do výbavy patrí aj systém Local Dimming Pro a dvojnásobne rýchla obnovovacia frekvencia oproti FX740. Výrazne sa vylepšilo aj vyváženie bielej a teda presnosť farebného zobrazenia (na tom má opäť zásluhu obrazový procesor HCX). Za jeho vývojom stoja desiatky rokov praxe v úpravách farieb, podaní čiernej aj optimalizácii jasov. Výrobcovia sa mohli oprieť aj o skúsenosti z oblasti špičkových plazmových televízorov a profesionálnych filmárskych prístrojov značky Panasonic. Obraz tak presne zodpovedá predstave filmových tvorcov.

Vďaka LCD panelu s bleskurýchlou obnovovacou frekvenciou sa u vlajkovej lode FX780 môžete tešiť na vynikajúce prekreslenie pohybu s minimálnymi artefaktmi. To poteší v akčných scénach, prípadne pri športových prenosoch.

Model FX780 je súčasťou dizajnového konceptu Panasonic Art & Interior. S mimoriadne tenkým skleneným rámom a stojanom z ušľachtilého kovu patrí k špičke medzi súčasnými LED televízormi, čo sa elegancia týka.

FX600: Základná trieda s vynikajúcim obrazom v 4K a HDR a vydareným dizajnom 
Tiež pri modeloch FX600 nájdeme originálne funkcie, ktoré v nižšej triede rozhodne nie sú obvyklé. Jedná sa napríklad o systém lokálneho stmavovania Adaptive Backlight Dimming Plus alebo o virtuálnu LUT tabuľku, čo oboje vedie k podstatne lepšiemu a presnejšiemu farebnému podanie v HDR. Väčšina modelov radu FX600 je tiež podobne ako FX700 vybavená systémom Switch Design.

** Po aktualizácii firmvéru len vo Veľkej Británii a Nemecku.
*** Systémom Wide Colour Spectrum sú vybavené všetky modely okrem FX600.

Prehľad technických špecifikácií:

FX780: Špičkový obraz a dizajnový koncept Art & Interior (rozmery 75, 65, 55 a 49 ")

• 4K LED TV s 2200 Hz - špičkový panel Cinema Display s výborným spracovaním pohybu, farieb i kontrastu.
• Obrazový procesor Studio Colour HCX - profesionálne spracovanie obrazu s certifikáciou z Hollywoodu (vrátane 3D LUT tabuľky) je zárukou dokonalej farebné presnosti a vernosti.
• Technológia Local Dimming Pro - vďaka vylepšenému lokálnemu stmavovaniu svieti len tie časti obrazovky, ktoré svietiť majú, čo zlepšuje kontrast aj farebné prechody.
• Technológia Super Bright Panel - mimoriadne účinné LED podsvietenie je zárukou jasného obrazu v HDR
• Dizajn Art & Interior Glass * 1 - mimoriadne tenké prevedenie a luxusne pôsobiaci sklenený rám do každého interiéru.
* 1 Podľa veľkosti obrazovky - nie je k dispozícii pre 75 "

FX740: Vynikajúci obraz v HDR a dizajnový koncept Art & Interior (rozmery 65, 55 a 49")

• 4K LED TV a 1600Hz - vynikajúca obrazovka s výborným spracovaním pohybu, farieb i kontrastu.
• Technológia Wide Colour Spectrum - kvalitné farebné podanie a živšie, prirodzenejší obraz (predovšetkým v HDR).
• Podpora Multi HDR - kompatibilita s rôznymi HDR formátmi a zdrojmi.
• Technológia Local Dimming - vďaka vylepšenému lokálnemu stmavovaniu svieti len tie časti obrazovky, ktoré svietiť majú, čo zlepšuje kontrast aj farebné prechody.
• Dizajn Art & Interior Glass - mimoriadne tenké prevedenie a luxusne pôsobiaci sklenený rám do každého interiéru.


FX700: Veľmi dobrý obraz v HDR a flexibilné prevedenie (rozmery 65, 55 a 49")

• 4K LED TV a 1600Hz - veľmi dobrá obrazovka s veľmi dobrým spracovaním pohybu, farieb i kontrastu.
• Technológia Wide Colour Spectrum - kvalitné farebné podanie a živšie, prirodzenejší obraz (predovšetkým v HDR).
• Podpora Multi HDR - kompatibilita s rôznymi HDR formátmi a zdrojmi.
• Technológia Local Dimming - vďaka vylepšenému lokálnemu stmavovanie svieti len tie časti obrazovky, ktoré svietiť majú, čo zlepšuje kontrast aj farebné prechody.
• Switch Design - flexibilné prevedenie pre každú domácnosť vďaka špeciálnemu otočnému podstavci.


FX600: Rozlíšenie 4K, technológie HDR a chytré funkcií (rozmery 65, 55, 49 a 43 ")

• 4K LED TV a 1600Hz - kvalitné spracovanie pohybu a veľmi dobrý panel s vynikajúcou kresbou detailov v rozlíšení 4K.
• Podpora Multi HDR - kompatibilita s rôznymi HDR formátmi a zdrojmi.
• Technológia Adaptive Backlight Dimming Plus - podsvietenie sa neustále optimalizuje, výsledkom je maximálna kontrast a kvalitné podanie čiernej.
• Switch Design * 1 - flexibilné prevedenie pre každú domácnosť vďaka špeciálnemu otočnému podstavci.
• My Home Screen 3.0 - intuitívne užívateľské rozhranie s možnosťou prispôsobiť hlavnou pracovnú plochu a rýchlo sa dostať k obľúbeným aplikáciám.



Zdroj: Panasonic.com/sk

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore