Plnou parou k lepšiemu veľkonočnému pečeniu
ReceptyVšetci máme jedno spoločné. Túžime si pochutnať na dokonalých pokrmoch. Ak patríte medzi tých, ktorí si na jedle pochutnajú viac doma, iste oceníte možnosť, ako zabezpečiť svojim pokrmom perfektnú chuť, za ktorú by sa nemusel hanbiť žiadny kuchársky profesionál. Na prvý pohľad klasickým rúram a sporákom stačí k tomuto jediné tlačidlo PlusSteam ™.
Jedná sa o technológiu, ktorá na začiatku pečenia k teplému vzduchu pridá tiež paru, tá vytvorí zlatistú a chrumkavú kôrku, avšak vnútornú mäkkú štruktúru pokrmu zachová. Vplyvom pary cesto takisto krásne dokysne, čím bude výsledok ešte nadýchanejší a ľahší.
Nadchádzajúca Veľká Noc je najviac už tradične v znamení pečenia. Upečte si spolu s nami chutné koláče, ktorými ohromíte celú rodinu.
Na prípravu budeme potrebovať:
|
Postup prípravy:
- Mlieko ohrejeme tak, aby bolo vlažné a rozmiešame v ňom med, polievkovú lyžicu múky a rozdrobené droždie. Necháme 5 minút nakysnúť.
- V mise zmiešame zbytok múky so štipkou soli a rozpusteným maslom.
- Akonáhle nám nakysne kvások, pridáme ho k múke a vareškou miesime.
- Keď je cesto pekne spojené, zľahka ho posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme ho cca 30 min. kysnúť.
- Na múkou posypanej doske potom cesto zľahka premiesime a rozdelíme na menšie kúsky (zhruba 15-20 kúskov). Z tých potom vyvaľkáme valčeky, z ktorých vytvarujeme rôzne tvary napr. uzol, praclík, fantázií sa medze nekladú :)
- Výtvory potom poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a dozdobíme hrozienkami alebo mandľami. Pečieme do zlatista asi 15 min.
- Po vychladnutí zľahka posypeme práškovým cukrom a môžeme si pochutnávať.
Ak si naviac v období medzi 5. 3. - 7.5. 2018 zakúpite sporák alebo rúru s parnou funkciou Electrolux, zaradenú do akcie, môžete získať až 140€ späť! Stačí si zakúpiť vybraný model spotrebiča a do 14 dní od dátumu zakúpenia si ho zaregistrovať na stránkach Electroluxu.
Viac informácií o akcií získate tu.
Zdroj: Tlačová správa Electrolux