11.04.2018

Buďte ako profesionál a začnite variť na indukcii

Novinky Rady a tipy

Väčšina ľudí technickým novinkám príliš neverí. Indukčné varné panely poznáme už vyše dvadsať rokov a napriek tomu k nim ešte stále pristupujeme s pochybnosťami. Ak prechádzate na varenie na indukcii až teraz, ničoho sa nemusíte obávať. Manipuluje sa s ňou ľahšie a bezpečnejšie ako so sklokeramickým panelom, alebo s plynom.

Ovládajte iba dotykom

Vďaka zabudovanej elektronike je obsluha indukčných varných panelov omnoho pohodlnejšia. Na rozdiel od systému s otočnými gombíkmi je dotykové ovládanie rýchle. Pomocou ikôn +/– či prejdením prstom po ovládacej škále nastavíte intenzitu ohrevu už za pár sekúnd. Systém DirectAccess umožňuje intuitívne nastavenie výkonu a ovládanie každej zóny zvlášť iba dotykom prsta. Môžete tak nastaviť skutočne intenzívne teplo alebo len jemný ohrev.


Electrolux - Indukčný varný panel - EHX8575FHK
Nenechajte sa obmedzovať


Štyri samostatné políčka varného panelu sa môžu vďaka funkcii FlexiBridge™ spojiť do rôzne veľkých celkov a vďaka tomu vám vytvoria takú veľkú varnú plochu, akú práve potrebujete. Spojením všetkých varných políčok na varnom paneli vznikne jedna veľká varná plocha, s výnimočne rovnomerným rozvodom tepla, ktorá je ideálna pre nadštandardne veľké hrnce.

Skvelým pomocníkom je aj varná plocha FreeZone, o ktorej možno povedať, že premýšľa za vás. Automaticky totiž odhalí veľkosť aj tvar až troch rôznych nádob s troma odlišnými teplotami. Zachová ju, aj keď nádobu presuniete na varnej ploche kamkoľvek inam. Ak na varenie práve potrebujete väčšiu nádobu, ako napríklad napríklad gril Plancha, môžete plochu rozdeliť a získať tak oblasti s rozdielnymi teplotami.

Varte rýchlejšie za kratší čas 

Jedna z najdôležitejších vecí, na ktorú je pri varení na indukčnom paneli potrebné myslieť, je výrazne rýchlejší ohrev. Pomôže vám to vyčarovať lahodné pokrmy za kratšiu dobu. Presné nastavenie teploty podľa aktuálnej potreby navyše zabraňuje plytvaniu energií, čo sa pozitívne odrazí aj vo vašom vyúčtovaní za elektrinu. Ušetríte tak nielen čas, ale aj energiu. Keď redukujete omáčku alebo na panvici opekáte mäso, príprava vyžaduje náhle zmeny teploty. Vtedy využijete funkciu PowerSlide®, ktorá celý proces výrazne uľahčí. Stačí jednoducho presunúť panvicu z intenzívnejšej zóny ohrevu do tej miernejšej. Naplno sa tak môžete sústrediť iba na chuť pokrmu a nezaťažovať sa nastavovaním varnej dosky.

Modely varných panelov Electrolux s funkciou PowerSlide® a FlexiBridge™::  EHX6455FHK/ EHX8575FHK.



Zdroj: Electrolux.com

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore