02.08.2016

Technológia RGBW schválená ako štandard pre 4K ULTRA HD

Televízory Technológie

Tlačová správa spoločnosti LG

„Dúfam, že potvrdením RGBW 4K Ultra HD komisiou ICDM a uznaním flexibilného usporiadania pixelov pre meranie rozlíšenia, sa ukončia špekulácie, šírenie nepravdivých informácií a očierňovanie zobrazovacích schopnosti RGBW zo strany konkurencie. Určiť rozlíšenie a kvalitu obrazu iba na základe počtu pixelov v riadku v dnešnej dobe nie je presné. Vďaka tomuto rozhodnutiu sa zákazníci budú objektívne orientovať pri výbere svojho nového 4K Ultra HD televízora LG,“ hovorí Marek Sojak z pobočky LG.

 

Komisia ďalej rozhodla, že každý test rozlíšenia musí uvádzať aj hodnotu modulácie kontrastu, ktorá je nutná pre následné posúdenie splnenia štandardov. IDMS moduláciu kontrastu definuje ako rozdiel v jase medzi každým priľahlým riadkom v horizontále aj vertikále mriežky riadkov so svetlom a farbou, ktoré tvoria obraz, nie rozlíšenie.

 

Kompletné znenie dokumentu Status of Pixels and Subpixels Rendering for Resolution Measurements, z ktorého je nasledujúci výňatok, nájdete tu:

www.icdm-sid.org/updates/Docs/7p0-01-20160524.pdf

 

Ukázalo sa, že pravidlá nastavené IDMS môžu byť úspešne aplikované na meranie rozlíšenia displejov s flexibilným usporiadaním pixelov. Jedným zo spôsobov, ako sa vysporiadať s existujúcim konfliktom s IDMSv1p03b, je úplne opustiť termíny, ako je pixel a naopak sa zamerať iba na subpixely, čo je často nazývané ako subpixelové renderovanie. Tiež určenie šírky riadkov by sa malo vykonávať v zmysle subpixelov. Akonáhle sa rozlíšenie prestane vnímať v nevhodnom porovnávaní subpixelov s pixelmi, celá situácia bude jasnejšia.

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore