18.04.2018

Jahodové kysnuté knedle z parnej rúry

Recepty

Máte chuť na sladký obed? Pripravte si dokonalé jahodové knedle.

Na prípravu jahodových kysnutých knedlí budeme potrebovať

  • 500 g polohrubej múky
  • 350 g čerstvých jahôd
  • 15 g droždia
  • 250 ml mlieka
  • 1 žĺtok
  • 30 g cukru
  • soľ

Príprava

1. Pripravte si cesto
Vo vlažnom mlieku s trochou múky a cukru necháme vzísť rozdrobené droždie. Zmes potom vlejeme do misy so zvyškom preosiatej múky, pridáme žĺtok a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré nesmie byť tuhé ani lepkavé, prikryjeme ho utierkou a necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste.

2. Knedle naplňte ovocím
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na približne 1,5 cm hrubý plát a nakrájame na štvorce rovnakej veľkosti. Na jednotlivé diely cesta položíme ovocie a starostlivo zabalíme.

3. Uvarte ich v pare
Guľaté knedličky necháme chvíľu odpočívať pod utierkou, potom ich preložíme na dierovaný plech a dáme do predhriatej parnej rúry Electrolux nastavenej na funkciu PlusSteam™ (Vlhká para) na 96 °C po dobu asi 15 – 20 minút. Ak chceme knedličky opäť zohriať, umiestnime ich na dierovaný plech a vložíme do predhriatej rúry nastavenej na rovnakú funkciu s teplotou 96 °C na 8 – 10 minút.

Dobrú chuť!

Para dodá surovinám vlhkosť, zvýrazní ich chuť a podčiarkne prirodzenú štruktúru každej ingrediencie. Varenie a pečenie s parou je praktické, zdravé, pohodlné, ale hlavne prináša chutné výsledky. Dodajte známym chutiam nový rozmer – objavte výhody pary a ušetrite!

Navyše, ak využijete špeciálnu akciu Electrolux a do 7. mája 2018 si zakúpite sporák alebo parnú rúru s funkciou PlusSteam™ zaradenú do akcie, môžete získať až 140 eur späť. Stačí si zakúpiť vybraný model spotrebiča a do 14 dní od dátumu nákupu sa zaregistrovať na stránkach Electrolux.




Zdroj: Electrolux.com


Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore