26.04.2018

Raňajky bez lepku

Životný štýl Recepty

Patríte k ľuďom, ktorí majú celiakiu alebo intoleranciu lepku? Alebo len chcete skúsiť žiť zdravšie či trochu schudnúť? Máme pre vás tipy na jednoduché a chutné raňajky bez lepku.

Banánové palacinky

Jeden z najrýchlejších receptov na palacinky, ktorý je veľmi výživný a navyše vám určite bude chutiť. Stačí, ak jeden banán rozmixujete s dvomi celými surovými vajíčkami a z cesta urobíte palacinky. Konzumovať ich môžete s bielym jogurtom, čokoládou alebo ľubovoľným ovocím. Fantázie sa medze nekladú.





Ľanový „wrap“

Ak ste ráno zvyknutí na pečivo, skúste si urobiť výborný ľanový wrap. Je chutný, zdravý a môžete ho použiť ako prílohu k čomukoľvek. Stačí ak v miske rozšľaháte vajíčko, ku ktorému pridáte 3 polievkové lyžice rozomletých ľanových semienok. Stačí už iba ochutiť podľa vašej chuti soľou, korením či cesnakom. Na panvici, ktorú si potriete kokosovým olejom potom wrap pomaly na najnižšej teplote opečiete. Po chvíli wrap otočte a vychutnajte si chutné a zdravé raňajky.


Kávový raňajkový smoothie

Nemáte na raňajky veľa času? Skúste si pripraviť rýchly raňajkový kávový smoothie. S Electrolux Sport Blenderom to zvládnete naozaj rýchlo a nápoj si so sebou môžete zobrať v prenosnej fľaške. Stačí všetko vložiť do nádoby a zmixovať. Na 600 ml smoothie budete potrebovať:
  • 1 banán
  • 2 polievkové mrazeného lesného ovocia
  • 1 malé espresso
  • 1 polievková lyžica medu
  • 300 ml mlieka



Zdroj: Electrolux.com

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore