14.05.2018

Panasonic LUMIX FT7 - odolný pracant do drsných pracovných podmienok aj na extrémne zážitky

Novinky

Spoločnosť Panasonic predstavila nový odolný kompaktný fotoaparát LUMIX FT7, určený predovšetkým do náročného terénu či drsného pracovného prostredia. Prístroj je vodotesný až do hĺbky 31 m a nepoškodí ho ani pád z výšky 2 m. Medzi hlavné technické prednosti patrí nový elektronický hľadáčik, snímač s rozlíšením 20,4 megapixelov alebo objektív so 4,6 - násobným optickým zoomom, začínajúcim na širokouhlom ohnisku 28 mm. Panasonic Lumix FT7 je tak skvelým spoločníkom vo výškach, na zemi i pod vodou. V zamestnaní ho ocenia najmä tí, ktorí musia pri práci používať rukavice, napríklad  stavbári.  Lumix FT7 má totiž veľkú a robustnú spúšť, ktorá je pre každého „pracanta“ praktickou výhodou.

Okrem uvedených vlastností je fotoaparát odolný aj voči mrazu (do -10 ° C) a tlaku (do 100 kg). Telo pôsobí robustným dojmom, zároveň je ale príjemne kompaktné. Samozrejmosťou sú vyspelé fotografické funkcie a parametre, aby sa používateľ nemusel obávať, že sa mu dychberúci záber z jeho adrenalínových kúskov nepodarí. Či už surfujete na Havaji, potápate sa pri koralových útesoch alebo lietate v oblakoch, na nový Lumix FT7 sa môžete spoľahnúť pri fotografovaní aj natáčaní.

Image

Medzi hlavné prednosti patrí nový elektronický hľadáčik s uhlopriečkou 0,5 cm a rozlíšením 1,17 megapixelov (Mpx). Obraz je v ňom veľmi dobre vidieť aj v protisvetle alebo na prudkom slnku. Displej na zadnej strane má uhlopriečku 7,6 cm a vynikajúce rozlíšenie 1,04 Mpx.

Akčné fotografovanie vyžaduje predovšetkým rýchlosť, a práve preto zvláda nový Lumix sekvenčné snímanie s 10 snímkami za sekundu*. Ďalšou výhodou je systém Light Speed AF alebo bleskurýchle automatické zaostrovanie, ktoré využijete pri bungee jumpingu aj pri potápaní medzi žralokmi. Ak dávate prednosť videu, oceníte plynulý záznam v ultravysokom rozlíšení 4K (a z neho vyplývajúce funkciu 4K PHOTO).

Do všetkých snímok či záznamov je možné vložiť geografické súradnice (geotagging) a vďaka Wi-Fi je možné ich ľahko zdieľať cez WhatsApp, Instagram či Facebook.

K ďalším prednostiam patrí časozberné snímanie a mnoho ďalších kreatívnych funkcií, okrem iného 22 filtrov alebo vynikajúci režim pre tvorbu horizontálnych i vertikálnych panorám.

A ak sa chystáte na nočné aktivity, napríklad na lezenie alebo skúmanie jaskýň, možno fotoaparát využiť dokonca aj ako vreckovú baterku. Fotografické funkcie pritom vôbec nemusia byť zapnuté.


* Max.11 záberov.

Zdroj: Panasonic.com


Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore