Jahody nie sú iba na džem
ReceptyJahody sú podľa nás jedným z najlahodnejších druhov ovocia. Obsahujú málo kalórií, ale zato veľa chuti a vitamínov. Dnes vám predstavíme rýchly recept, ktorý sa hodí na raňajky na balkóne alebo ako dezert po večernom grilovaní.
Jahodovo-rebarborový dezert Crumble:
Potrebujeme (na strednej zapekaciu misu):
- 3 veľké stonky rebarbory,
- krabičku jahôd,
- 200 g cukru,
- 50 g múky,
- balíček mandľových lupienkov,
- škoricu,
- 200 g masla
Ako na to:
1. Ovocie očistíme, pokrájame na kocky a osladíme štvrtinou cukru (alebo podľa chuti) a dáme do zapekacej misy.
2. Pripravíme si posýpku z masla, cukru, múky, mandlí a škorice.
3. Ovocie vrchovato zasypeme posýpkou a dáme piecť na 180 ° C na 30-40 minút do rúry.
4. Servírujeme teplé s kopčekom vanilkovej zmrzliny a lístkom mäty.
Tip:
Jahody sa skvele hodia aj do šalátov. Skúste šalát z rukoly, jahôd, šalotky, syra Feta s trochou olivového oleja, balsamica a medu. Môžete si ho dať ako predjedlo, alebo aj diétnejší hlavný chod
Zdroj: Electrolux.com