05.06.2018

Zaváranie v parnej rúre krok za krokom

Rady a tipy

Letné mesiace sú v znamení hojnosti ovocia a zeleniny v záhradách aj na trhoch. Každá správna gazdinka potom v zime nedá dopustiť na vlastné zásoby zaváranín. Skúste tento rok niečo nové a pripravte si kompót alebo marmeládu v multifunkčnej parnej rúre Electrolux.

Vďaka pare odhalíte skutočný chuťový potenciál potravín ktoré bežne konzumujete. Príprava pokrmov v multifunkčnej parnej rúre Electrolux vždy zvýrazní prirodzenú chuť každej ingrediencie. Varenie v pare navyše uchováva všetky vitamíny, stopové prvky a živiny.. Pokrmy potom netreba výrazne soliť či koreniť, dokonca nie je potrebné ani pridávať tuky. Para vylepší každú surovinu a je skvelým pomocníkom dokonca aj pri zaváraní.

Špeciálny program na zaváranie nájdete pri parných rúrach Electrolux priamo v menu v položke Špeciality.

Keď sa rozhodnete pre zaváranie, vždy umiestnite plech na pečenie na najnižšiu možnú polohu roštu. Do nej nalejte pol litra vody a postavte na ňu poháre. Týmto malým trikom bude v rúre ideálna vlhkosť. Zaváracie poháre naplňte rovnomerne a starostlivo ich uzavrite. Ukladajte ich tak, aby sa navzájom nedotýkali.

Dôležité je používať iba poháre určené na zaváranie. Nepoužívajte poháre so šróbovacím alebo bajonetovým uzáverom. Všetky poháre by taktiež mali byť rovnakej veľkosti.

Mäkké ovocie ako sú napr. jahody, čučoriedky alebo maliny zavárajte pri teplote 160-170 °C po dobu 35-45 minút odkedy sa začne tekutina v pohároch variť.

Rovnako tak pripravujte aj hrušky, slivky alebo marhule. Jediným rozdielom je to, že po 35-45 minútach od začiatku varenia znížte teplotu rúry na 100 °C a nechajte ich ešte 10-15 minút dojsť. 

Väčšinu najbežnejších druhov zeleniny ako je mrkva, uhorky, hrášok alebo kaleráb je potrebné zavárať dlhšie ako ovocie. Poháre s nakladanou zeleninou nechajte v rúre pri teplote 160-170 °C po dobu jednej hodiny a potom ešte 10 minút pri teplote 100 °C. Kaleráb, hrášok alebo napríklad chren ešte o ďalších 10 minút dlhšie.



Zdroj: Electrolux.com

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore