13.07.2018

Pri odchode na dovolenku nezabudnite na chladničku

Rady a tipy

Skončite s odmrazovaním 

Vrstvy ľadu, ktoré sa v chladničkách a mrazničkách usadzujú môžu výrazne znížiť ich výkonnosť a zvýšiť spotrebu energie (až o 70 %), preto ich musíme odmrazovať. Technológia TwinTech® FrostFree sa postará o to, aby ste už viac nemuseli odmrazovať. Vďaka tejto technológii tak nezvyšujete spotrebu a šetríte energiu.

Majte teplotu pod kontrolou

Správna teplota pri skladovaní potravín je dôležitá najmä v lete. Svetelná a zvuková signalizácia TempAlert vás včas upozorní na prípadné zvyšovanie teploty. Toho sa nemusíte obávať ani vtedy, keď vybaľujete tašky s nákupom a máte pritom otvorenú chladničku– funkcia ShoppingMode spotrebič rýchlo schladí a vy si svoj nákup môžete pohodlne vyložiť.

Ukladajte, kam chcete

Inteligentný systém FreeStore® zabezpečí rovnomernú distribúciu chladného vzduchu v chladničke, takže všetky potraviny si zachovajú čerstvosť dlhšie bez ohľadu na to, kde sú umiestnené. Suroviny tak môžete uložiť tam, kam sa práve zmestia.

Starajte sa o chladničku aj počas dovolenky

Neodporúča sa, aby ste pred odchodom na dovolenku vypínali chladničku v snahe šetriť energiu; v teplom a vlhkom prostredí sa totiž množia plesne. Vybrané chladničky Electrolux vybavené funkciou Holiday automaticky nastavia teplotu na 15 stupňov a zabraňujú vzniku plesní a zápachu. Aj pri použití dovolenkového módu je však potrebné chladničku vyprázdniť keďže sa teplota v nej zvýši. Spotreba takto nastavenej chladničky je oveľa nižšia. Funkcia nemá vplyv na chod mrazničky.




Zdroj: Electrolux.com

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore