23.08.2018

Samsung na veľtrhu Gamescom 2018 predstavuje zakrivený herný monitor CJG5

Novinky

Spoločnosť Samsung Electronics na veľtrhu Gamescom 2018, ktorý sa koná od 21. do 25. augusta, predstavuje svoj nový zakrivený herný monitor CJG5. Samsung vystavuje svoj sortiment pokročilých herných monitorov vybavených superultraširokou obrazovkou v zážitkovej zóne CHG90 pod mottom „Širšia perspektíva. Víťazná hra“.

Samsung-CJG5-at-Gamescom-2018_Deep-Silver-booth-1.jpg

Veľtrh Gamescom, ktorý sa koná v nemeckom Kolíne nad Rýnom, je jednou z najväčších výstavných akcií na svete a len vlani prilákal viac než 350 tisíc návštevníkov z viac než 50 krajín. Na Slovensku bude nový zakrivený herný monitor CJG5 k dispozícii v priebehu septembra za odporúčanú maloobchodnú cenu 349 € za 27-palcovú verziu.

Najnovšie vyvinutý 27-palcový (C27JG5) monitor CJG5 je vybavený kľúčovými hernými technológiami, ako sú vysoké rozlíšenie WQHD, zakrivený displej, obnovovacia frekvencia 144 Hz a vysoký kontrastný pomer. Bezrámikový monitor CJG5 optimalizovaný pre hranie hier, ktorý bude celosvetovo k dispozícii v treťom štvrťroku 2018, poskytuje úplne plynulý a podmanivý herný zážitok za rozumnú a dostupnú cenu a je zastrešený technologickými znalosťami spoločnosti Samsung.

„Vzhľadom na rýchlo rastúci dopyt po herných monitoroch sme sa snažili ponúknuť cenovo konkurencieschopné herné monitory, aby mohlo prednosti špičkových technológií využiť viac užívateľov,“ vyhlásil Seog-gi Kim, výkonný viceprezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics. „S využitím technologických znalostí, ktoré sme získali v priebehu rokov, sa snažíme urýchľovať nasadzovanie herných funkcií, akými sú napr. obnovovacia frekvencia 144 Hz a vysoké rozlíšenie WQHD, čo ocení masový trh.“

Monitor CJG5 má rozlíšenie WQHD (2560 x 1440), čo je štvornásobne viac než HD, a poskytuje presný a verný obraz s hlbšími odtieňmi čiernej, jasnejšími odtieňmi bielej a žiarivými farbami, ako aj vysoký kontrastný pomer 3000:1. Spolu so zakriveným panelom VA a trojstranným bezrámikovým dizajnom vytvára CJG5 podmanivé prostredie, ktoré poskytuje najpútavejší herný zážitok a minimalizuje únavu očí. Zakrivenie s polomerom oblúku 1 800 mm okrem toho minimalizuje únavu očí tým, že redukuje zmeny vo vzdialenosti, na ktorú musia oči užívateľa ostriť. CJG5 napodobňuje reálny pohľad, a pomáha tak užívateľom, ktorí rýchlo presúvajú svoje zameranie pri hraní hier, a to aj na dlhší čas.

Obnovovacia frekvencia 144 Hz zaručuje vysoko agilný obraz bez oneskorení, ktorý ponúka vynikajúci herný zážitok. Režimy určené pre hranie hier a sledovanie filmov automaticky optimalizujú úroveň gama a zobrazenia čiernej, kontrast, ostrosť a sýtosť pre všetky žánre hier a filmov. Užívatelia taktiež môžu okamžite a jednoducho v priebehu hry skontrolovať a upraviť nastavenie najdôležitejších parametrov obrazu pomocou ovládacieho menu OSD s užívateľským rozhraním v hernom štýle.

Na veľtrhu Gamescom 2018 majú návštevníci možnosť zoznámiť sa s herným monitorom CJG5 v stánku Gamescom Samsung (hala 10.1, stánok A100) a v stánku spoločnosti Ubisoft (hala 06.1, stánky B021 a A020). Spoločnosť Samsung spolupracuje so spoločnosťami Ubisoft, PUBG Corp. (hala 09.1, stánky A060, C061), Warner Bros (hala 10.2, stánok B026), Deep Silver (hala 09.1, stánok A012), Square Enix (hala 09.1, stánok B041) a Logitech (hala 10.1, stánok D050), ktoré na herných monitoroch Samsung vrátane modelu CJG5 predstavia rôzne herné tituly. Zážitkové zóny Samsung budú k dispozícii v stánkoch oboch partnerov aj v stánku spoločnosti Samsung, kde si hráči budú môcť naplno vychutnať hranie na 49-palcovom superultraširokom monitore CHG90. Model CHG90 bol predstavený na veľtrhu Gamescom 2017 a je najväčším QLED herným monitorom so zakrivenou obrazovkou s obnovovacou frekvenciou 144 Hz a s časom odozvy pohybujúceho sa obrazu (MPRT) 1 ms.

„Teší nás, že sme nadviazali spoluprácu so spoločnosťou Samsung, aby sme na veľtrhu Gamescom 2018 predstavili našu hru Dakar 18,“ uviedol Paulo J. Gomes, režisér a producent štúdií Bigmoon Studios spoločnosti Deep Silver. „CHG90 so superultraširokouhlým displejom s uhlopriečkou 49 palcov je najväčším herným monitorom QLED na svete a umožňuje nám v úchvatnej obrazovej kvalite ukázať krásu obrovského a rozľahlého sveta hry Dakar 18, ktorý bol stvorený na základe skutočných krajín v Peru, Bolívii a Argentíne.“

Viac informácií o WQHD monitore CJG5 spoločnosti Samsung získate na stránkach www.samsung.com a ďalšie informácie o účasti spoločnosti Samsung na veľtrhu Gamescom nájdete  tu.


Zdroj: Tlačová správa Samsung

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore