22.10.2018

Recenzia: JBL Soundgear

Novinky Životný štýl

JBL Soundgear BTA je Bluetooth reproduktor z budúcnosti, ktorý sa stane vaším osobným priateľom. Síce mohol byť ľahší, no typický zvuk JBL si s ním precítite, ako nikdy predtým.

JBL produkty mám osobne veľmi rád. Ponúkajú výborný pomer ceny a kvality zvuku. Výrobcovi sa pritom darí aj v rôznych anketách, o čom svedčia i víťazstvá v posledných ročníkoch ankiet NAY TECHBOX roka 2017 či Mobil roka 2017. Napriek tomu v JBL nespia na vavrínoch a neustále prinášajú rôzne inovácie. Pamätám si, ako sme s kolegom Stanom prvýkrát zapli reproduktor Pulse 3 a užívali si jeho svetelnú šou. Teraz mám v rukách, pardon na krku, niečo naozaj iné. JBL Soundgear BTA je totiž akýsi nositeľný Bluetooth reproduktor, ktorý vám ponúka osobný audio zážitok. Prečo osobný? Lebo hrá najmä pre vás, teda pre toho, kto ho nosí na krku. Samozrejme, keď pridáte hlasitosť, môžete urobiť diskotéku aj vaším priateľom, ale v takom prípade ho radšej položíte na stôl. To vám garantujem. 

JBL Soundgear BTA svojím tvarom pripomína podkovu, no pôsobí mimoriadne futuristicky. Povrch reproduktora pokrýva jemná látka, v testovanej verzii v čiernom prevedení (existuje aj sivá verzia), čo pôsobí mimoriadne elegantne. V strede reproduktora svieti logo JBL. Spodná – kontaktná časť reproduktora je tvorená pogumovaným plastom, nie silikónom, akoby ste pravdepodobne očakávali. Najskôr som sa zľakol, že 355 gramový reproduktor mi bude pri používaní prekážať. Tvar reproduktora je však mimoriadne dobre navrhnutý a keď si ho nasadíte, hmotnosť takmer necítite, i keď mohol byť ľahší. Doteraz mi je záhadou, ako dobre ergonomicky je telo novinky vyrobené. Škoda len, že je mimoriadne pevné. Uvítal by som väčšiu možnosť “roztiahnutia” ramien reproduktora, čo by pomohlo pri častejšom nasadzovaní na krk.

JBL Soundgear

Reproduktor sa nabíja štandardne cez microUSB port, v balení však nájdete len USB nabíjací kábel bez nabíjačky. Aby som bol presný, k dispozícii sú dva USB microUSB káble, keďže označenie “BTA” znamená, že v balení nájdete aj Bluetooth vysielač. Ten je potrebné napájať a vďaka nemu si Soundgear pripojíte aj k televízoru, ktorý nemá Bluetooth. Na prepojenie s televízorom môžete použiť dodávaný 3,5 mm audio alebo optický kábel. Spojenie reproduktora Soundgear s BTA jednotkou je rýchle. Prekvapí vás aj dokonalá synchronizácia zvuku, jednoducho sa nestane, že by ste počuli zvuk s oneskorením. Najmä pri sledovaní správ či filmov, by to rozhodne prekážalo, ústa postáv by so zvukom z reproduktora nesedeli. A konečne sa dostávam k tomu, načo vlastne takáto audio hračka z budúcnosti môže poslúžiť. 
Predstavte si, že sledujete televízor. Pri každom odbehnutí na WC, na terasu alebo do kuchyne, stratíte kontakt s dejom. V tomto prípade ide zvuk s vami, kdekoľvek sa pohnete. Aj večerné sledovanie TV so zvukom zo Soundgearu môže byť praktické, nerušíte celú rodinu telkou, ktorá reve, a pritom si dostatočne vychutnáte akčné scény či obľúbený koncert. Stále máte i kontakt s okolím, čo by pri slúchadlách nebolo možné. S takýmto reproduktorom môžete variť obed a kdekoľvek sa pohnete, máte rovnaký zážitok zo zvuku, jednoducho ste stále pri jeho zdroji. 

Navyše sa s ním dobre telefonuje a nechýba duálny mikrofón pre konferenčné hovory. Pri prechádzke mestom či v autobuse by ste však vyzerali divne. Navyše by každý vedel, čo práve počúvate. Reproduktor sa ovláda len trojicou tlačidiel na ľavej strane vrátane regulácie hlasitosti, a dvoma tlačidlami vpravo. Tu reproduktor zapínate a ovládate Bluetooth. Tlačidlá mohli byť väčšie, ale i tak je ovládanie intuitívne. A čo zvuk? Od reproduktorov s výkonom 2x 3W nečakajte zázraky, najmä ak ste zvyknutí na poriadne hlboké basy. Prekvapí vás však čistota a príjemné výšky. Musím sa priznať, že film som si s JBL Soundgear BTA užil naplno, pri mojich obľúbených skladbách som však cítil limity reproduktora. Celkovo je ale zvuk skôr príjemným prekvapením. Rovnako aj výdrž. Síce som ju nemeral presne, ale mal som pocit, že je to dokonca i viac ako udávaných 6 hodín.

JBL Soundgear

VÝHODY
  • nápadité riešenie, ergonómia
  • praktické telefonovanie
  • príjemný zvuk
NEVÝHODY
  • menšie ovládacie tlačidlá
  • slabšie basy




Zdroj: edsi.sk


Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore