09.01.2019

Nové monitory spoločnosti Samsung pre rok 2019 sú určené pre moderné pracoviská a hranie hier novej generácie

Novinky

Spoločnosť Samsung predstavila tri nové monitory: moderný a minimalistický Space Monitor, monitor CRG9 určený pre bezkonkurenčný zážitok z hry a UR59C, ohromujúci zakrivený monitor s rozlíšením 4K UHD, ideálny pre tvorivé profesie. Všetky monitory ponúkajú tie najlepšie technológie od ultraširokouhlých obrazoviek a realistickejších farieb pre podmanivý herný zážitok až po priestorovo úsporný dizajn, ktorý pomôže zlepšiť produktivitu práce. Nové monitory budú na Slovensku dostupné od apríla 2019. Odporúčané maloobchodné ceny sú: Space Monitor 27 palcov 449 Eur, resp. 549 Eur za 32-palcový typ, herný monitor CRG9 1 499 Eur a pre zakrivený monitor UR59C je odporúčaná maloobchodná cena 499 Eur.

Nové monitory budú na Slovensku dostupné od apríla 2019. Odporúčané maloobchodné ceny sú: Space Monitor 27 palcov 449 Eur, resp. 549 Eur za 32-palcový typ, herný monitor CRG9 1 499 Eur a pre zakrivený monitor UR59C je odporúčaná maloobchodná cena 499 Eur.

„Najnovší rad monitorov od spoločnosti Samsung je neuveriteľne univerzálny a je dokladom nášho neutíchajúceho inovatívneho úsilia a našej vedúcej pozície v tejto kategórii,“ uviedol Seog-gi Kim, výkonný viceprezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics. „Všetky tieto monitory sú súčasťou nášho širšieho strategického plánu pre tento rok: ponúknuť zákazníkom viac možností, aby získali to, čo chcú – nádherné a výkonné zariadenia, ktoré ich budú inšpirovať k dosahovaniu väčších výkonov.“

Space Monitor: moderný, minimálny a flexibilný dizajn

Space Monitor od spoločnosti Samsung ťaží zo svojho elegantného dizajnu a ponuky funkcií, pretože užívateľom umožňuje zamerať sa na to, čo je na obrazovke, a nie na to, čo sa deje okolo. Minimalistické plne integrované rameno ako jedinečné vstavané riešenie pre úsporu priestoru je možné jednoducho pomocou zverákového úchytu prichytiť priamo k doske stola, a získať tak na pracovnom stole viac miesta pre maximálnu produktivitu. Polohu tohto monitora je možné jednoducho nastaviť a upraviť. Keď monitor práve nepoužívate, jednoducho ho pritlačíte ku stene a skladujete ho naplocho pri stene. Space Monitor vďaka svojmu ergonomickému nastavovaniu, sprístupneniu portov a diskrétnemu systému vedenia káblov zlepší vzhľad aj funkčnosť akéhokoľvek pracovného miesta alebo domácej kancelárie.

Samsung Space Monitor

Okrem estetického vzhľadu ponúka Space Monitor taktiež vysoký výkon s celou škálou funkcií. 27-palcový model ponúka rozlíšenie QHD, ktoré zaručuje neuveriteľne detailný a ostrý obraz, zatiaľ čo 32-palcový model dokáže zobraziť obsah v rozlíšení 4K UHD.

Space Monitor ponúka užívateľom jedinečný ramenový stojan, ktorý je možné skryť za tenký rámik monitora. Pri použití stojanu je možné monitor jednoducho sklopiť alebo prisunúť bližšie k užívateľovi. Ďalej je možné monitor taktiež spustiť na úroveň dosky stola, pričom funkcia nulovej výšky upraviteľného stojanu spoločnosti Samsung umožňuje maximálnu všestrannosť pri nastavení uprednostňovanej polohy pre sledovanie. Vďaka stojanu je sledovanie obrazovky nielen omnoho pohodlnejšie, ale taktiež sa netreba zaoberať s usporiadaním káblov, pretože napájací kábel aj HDMI káble sú vedené v ramene, čo zaručuje čistý, flexibilný vzhľad.

Samsung Space Monitor

Herný monitor CRG9 s uhlopriečkou 49 palcov: ultraširokouhlá obrazovka s duálnym rozlíšením QHD

CRG9 je celosvetovo prvý ultraširokouhlý herný monitor s vysokým rozlíšením s pomerom strán 32:9. Ponúka displej s uhlopriečkou 49 palcov s obnovovacím kmitočtom 120 Hz a rýchlou dobou odozvy 4 ms, ktorý sa vyznačuje minimálnym oneskorením obrazu a rozmazaním pohybu a dokáže bez problémov udržať krok aj s rýchlou akciou pri hre. Je vybavený HDR technológiou AMD Radeon FreeSync™ 2, ktorá obmedzuje zasekávanie a trhanie obrazu a znižuje latenciu na minimum, takže dokáže poskytnúť najvyššiu možnú obnovovaciu frekvenciu a čo najplynulejší zážitok z hry.

Samsung CRG9

Na modeli CRG9 obraz skutočne ožije. Je tak tomu vďaka dvojitému rozlíšeniu QHD (5120x1440) a HDR10 s maximálnym jasom 1 000 nitov, vďaka ktorému dokáže monitor vykresliť superjemné detaily aj v najjasnejších a najtmavších partiách. HDR10 prináša vynikajúce lokálne stmievanie a HDR s vysokým kontrastom ponúka úchvatné podanie presvetlených scén, aké monitory bez podpory HDR nie sú schopné dosiahnuť. Monitor taktiež využíva revolučnú technológiu Quantum dot spoločnosti Samsung pre dosiahnutie výnimočne širokej škály verne reprodukovaných farieb a ponúka obrazovku s polomerom zakrivenia 1 800 mm, ktorá poskytuje extrémne široký zorný uhol, takže hráč môže mať vždy pod kontrolou celú scénu.

Super ultraširokouhlý monitor s pomerom strán 32:9 zodpovedá dvom 27-palcovým monitorom s QHD rozlíšením a pomerom strán 16:9 umiesteným vedľa seba a taktiež ponúka maximálnu flexibilitu pri multitaskingu, ktorej napomáha funkcia PBP (obraz vedľa obrazu), ktorá umožňuje zobraziť obraz z dvoch zdrojov súčasne. CRG9 ponúka jeden port HDMI, dva porty Display Port, USB 3.0 a možnosť pripojenia slúchadiel. Samsung použil pri návrhu CRG9 taktiež menší stojan, aby prístroj bolo možné pohodlne a s väčšou flexibilitou umiestniť do každého herného kútika.

Samsung CRG9

32-palcový monitor UR59C: prvý 32-palcový zakrivený monitor s rozlíšením 4K UHD na svete určený pre tvorivé profesie

Monitor UR59C s veľkosťou uhlopriečky 32 palcov je ideálnym prístrojom pre profesionálov, ktorí sa zaoberajú tvorbou obsahu a požadujú zároveň všestrannosť a vysoký výkon. Monitor je vybavený zakriveným displejom s kontrastným pomerom 2500:1 s plným rozlíšením 3840x2160 4K UHD podporujúcim zobrazenie až jednej miliardy farebných odtieňov. Vďaka zakriveniu monitora s polomerom 1 500 mm obraz užívateľa skutočne pohltí, čo sa skvelo uplatní pri vytváraní obsahu a umeleckej tvorbe, sledovaní videí alebo hraní hier a súčasne to napomáha znížiť únavu očí, ku ktorej zvyčajne dochádza pri dlhodobom používaní tradičných monitorov.

UR59C je k dispozícii v tmavomodro šedej, ponúka supertenký dizajn s hrúbkou len 6,7 mm a jeho zadný kryt je vybavený textúrou, ktorá napodobňuje textil. Jeho 3-stranná obrazovka bez rámikov je pripevnená k štíhlemu, ale robustnému kovovému stojanu v tvare písmena „V“ s dvojbodovým podstavcom, v ktorom sú schované káble, a monitor tak na pracovnej ploche zaberá minimum miesta.

Samsung UR95C


Zdroj: Tlačová správa Samsung

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore