02.07.2019

Pripravte si doma lahodnú zmrzlinu

Rady a tipy Recepty

Schladenie počas horúcich letných dní padne každému vhod. Najlepším a najchutnejším spôsobom je určite kvalitná zmrzlina. Už ju nemusíte kupovať v obchode alebo chodiť na ňu do mesta, vyrobte si ju doma! Vanilková, čokoládová, jahodová a akú máte radi vy?

Recept na prípravu vanilkovej zmrzliny

Na prípravu desať 1/2 porcií budeme potrebovať: 
  • 1 šálka plnotučného mlieka
  • 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 3/2 šálky vychladenej smotany
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Postup prípravy:
  1. V stredne veľkej mise zmiešame mlieko a cukor - použite ručný mixér alebo metličku a miešajte, kým sa cukor nerozpustí
  2. Zmiešajte so smotanou a vanilkou podľa chuti
  3. Zapnite zmrzlinovač, nalejte zmes do mraziacej misy a nechajte mixovať až do stuhnutia (približne 1 hodinu)


Tip:  Fantázii sa medze nekladú - keď počas posledných 5 minút mixovania pridáte vaše obľúbené sušienky (Oreo, čokoládové lupienky atď.), dostanete chutnú zmrzlinu obohatenú o príchuť vašich obľúbených sušienok.



Recept na prípravu čokoládovej zmrzliny

Na prípravu desať 1/2 porcií budeme potrebovať:
  • 1 šálka plnotučného mlieka
  • 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 3/2 šálky smotany
  • 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
  • 250 g vašej obľúbenej čokolády (polámte na cca 1 cm kúsky)

Postup prípravy:
  1. Ohrejte mlieko, kým nezačne bublať okolo okraja nádoby
  2. V mixéri s kovovým nožom spracujte cukor s čokoládou, kým nie je čokoláda jemne nasekaná.
  3. Pridajte horúce mlieko a spracujte, kým zmes nie je hladká.
  4. Prelejte zmes do misy a nechajte ju vychladnúť.
  5. Zmiešajte smotanu a vanilku podľa chuti.
  6. Zapnite zmrzlinovač, nalejte zmes do mraziacej misy a nechajte mixovať až do stuhnutia (približne 1 hodinu).

Tip - čokoládovo-marshmallový vír:  Keď budete dávať zmrzlinu do nádoby na mrazenie, pokvapkajte ju obľúbenou čokoládovou polevou a kúskami marshmallov.



Recept na prípravu sviežej jahodovej zmrzliny

Na prípravu desať 1/2 porcií budeme potrebovať: 
  • 1 šálka plnotučného mlieka
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 2 šálky smotany
  • 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
  • 250 g čerstvých jahôd
  • 3/2 polievkovej lyžice čerstvej citrónovej šťavy

Postup prípravy:
  1. V malej miske zmiešame jahody, citrónovú šťavu a 1/3 šálky cukru - miešame jemne a následne necháme 2 hodiny v šťave odstáť.
  2. V stredne veľkej mise zmiešame mlieko a zvyšný cukor - použite ručný mixér alebo metličku a miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
  3. Pridajte smotanu, šťavu z jahôd a vanilkový extrakt. 
  4. Zapnite zmrzlinovač, nalejte zmes do mraziacej misy a nechajte mixovať až do stuhnutia (približne 1 hodinu).
  5. Počas posledných 5 minút mrazenia pridajte nakrájané jahody

Poznámka: Zmrzlina bude mať jemnú ružovú farbu, ak chcete vytvoriť efekt sýtejšej farby, pridajte niekoľko kvapiek červeného potravinárskeho farbiva.




Zdroj: guzzanti.sk

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore