09.10.2019

Zdravé chrumkanie z rúry

Rady a tipy

Vymeňte hltanie nezdravých zemiakových lupienkov za chrumkanie zdravých chipsov zo sušeného ovocia a zeleniny! V rúrach Electrolux si ich pripravíte šťavnaté aj chrumkavé – presne také, aké máte radi.

Sušené ovocie je dobré na mlsanie aj na pečenie. Zdravo zaženie chuť na sladké, je plné dôležitých minerálov, obsahuje vitamíny a plno vlákniny, takže nadlho zasýti. Veľkým benefitom doma sušeného ovocia je aj to, že neobsahuje žiadne prídavné látky pre lepší vzhľad či dlhšiu trvanlivosť. Na sušenie chutného ovocia a zeleniny však nemusíte kupovať ďalší spotrebič. Stačí vám parná rúra od Electroluxu.

Jablká, hrušky, ananás, šípky či cviklu, paradajky alebo papriku môžete sušiť až na dvoch plechoch naraz. „Bylinky vysušíte už za dve hodiny, jabĺčka či huby za 6 – 8 hodín. Časy, počet plechov a ďalšie šikovné tipy na sušenie v rúre nájdete v prehľadnom návode na použitie. Samotné nastavenie sušenia je veľmi jednoduché, intuitívne, takže ho zvládnu bez problémov aj úplní začiatočníci v kuchyni či tí, ktorí ešte takúto rúru nemali,“ pripomína Pavel Voska – produktový manažér zo spoločnosti Electrolux.

Suší, sterilizuje aj zavára

V parnej rúre však môžete nielen sušiť, ale aj zavárať a sterilizovať. Horúca para zničí pri sterilizácii všetky baktérie, takže sa nemusíte obávať, že by sa zaváraniny pokazili. Kompóty či nakladaná zelenina sa potom už zavárajú samé. Vy len nastavíte teplotu a požadovaný čas.

Tip: V horúcej pare môžete sterilizovať aj dojčenské fľaše alebo detský riad.

Čistí sa sama

Navyše parné rúry s pyrolytickým čistením, ako napríklad EOD6P71X alebo KODDP71X, vyzerajú stále ako nové práve vďaka samočistiacemu systému. Ten vyhreje rúru na vysokú teplotu až 500 °C, pri ktorej sa mastnota a prípadné zvyšky pečenia zmenia jednoducho na popol. Potom stačí prach už len zotrieť vlhkou handričkou a rúra je dokonale čistá.


Zdroj: Electrolux.com

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore