08.09.2016

Dokonalá harmónia- Signature Series, spoločnosť Sony posúva setom ‘Signature Series’ hranice

tlačová správa spoločnosti Sony


Dokonalá harmónia- Signature Series, spoločnosť Sony posúva setom ‘Signature Series’ hranice

 

Skladá sa zo slúchadiel, prehrávača Walkman® a sluchátkového zosilňovača[1]

Zaručuje výnimočnú kvalitu zvuku vo vysokom rozlíšení  (High Resolution Audio)

Konstruováno s úzkostlivou pozorností k detailu a s  využitím materiálov najvyššej kvality

 

Tento produktový rad ‘Signature Series’ dokazuje technickú dokonalosť spoločnosti Sony v oboru audio.  Bol špeciálne navrhnutý tak, aby poskytoval dokonalý zážitok z počúvania. Ideálne sa hodí k tomu, aby ste sa pohodlne usadili, relaxovali a užívali si počúvanie svojich obľúbených skladieb. Sada ‘Signature Series’ bola koncipovaná tak, aby sa jej jednotlivé časti vzájomne doplňovali. Sluchátka, audioprehrávač Walkman® a zosilňovač vašim ušiam dohromady prinášajú unikátnu kvalitu zvuku.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt sony Signature Series

Spoločnosť Sony sa pri príležitosti svojich 70. narodenín rozhodla pripomenúť si prestížne dedičstvo v oblasti audiotechniky, ku ktorému napríklad patrí svetoznámy Walkman. Designerské a technické týmy spoločnosti Sony vytvorili túto sadu za použitia najnovších technológií tak, aby prinášala najvyššiu možnú kvalitu a dokonale čistý zvuk. Sada “Signature Series” vie prehrávať zvuk vo vysokom rozlíšení (High Resolution Audio) a unikátne kombinuje analógové a digitálne technológie.  Zaistí tak vždy dokonalý zážitok ako z prvého radu.

Tento rad audio produktov verne sprostredkováva srdce aj dušu, ktoré autor do svojho diela vložil, či už sa jedná o impozantné rezonancie orchestra alebo prekypujúcu vášeň živého koncertu. Spoločne posúvajú zvuk do úplne novej dimenzie – zážitok z počúvania so sluchátkami sa mení a vy hudbu nie len „počúvate”, ale priamo „cítite”.

Všetky produkty z radu „Signature Series“ majú symetrické konektory φ4.4 mm odpovedajúce novým štandardom. Spoločnosť Sony ide o krok ďalej vo svojej posadnutosti dokonalými materiálmi a konštrukciami, ktoré umožňujú čo najdokonalejšiu reprodukciu zvuku. Taktiež sa rozhodla pre nekonvenční prístup k designu. Organické tvary viditeľné v každom detaile stelesňujú design založený na fyzikálnych zákonitostiach. Tím je dosiahnutá výnimočná kvalita zvuku.  Všetky materiály boli volené podle princípov akustického designu.

Atmosféra a detaily hudby 

Sluchátka MDR-Z1R majú široký frekvenčný rozsah, ktorý ponúka luxusný prirodzený zvuk ako v nahrávacom štúdiu, prehrávanie až 120 kHz pri vysokom rozlíšení. 70mm HD reproduktor rozširuje zvukový priestor a vytvára prirodzený zvuk s kontrolovaným prúdením vzduchu a plochými rovinnými vlnami.

Tieto sluchátka sa vyrábajú v Japonsku, ktoré je synonymom pre exkluzívne technické prevedenie, použitie najlepších materiálov a dokonalé remeselné spracovanie zaručujúce vrcholný zážitok z počúvania. Nový design krycej mriežky s Fibonacciho vzorom je inšpirovaný výskytom Fibonacciho postupnosti v prírode[2]. Rovnomerné otvory zaisťujú minimálne zafarbenie zvuku a vernú reprodukciu vo vysokom rozlíšení. Vďaka nerezonujúcim mušliam slúchadiel, ktoré nadbytočné rezonancie eliminujú, vytvárajú zvuk s realistickou atmosféru a reprodukujú aj najmenšie detaily. Dokonale sa hodí pre neskoré večery v knihovni. 

 Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt MDR-Z1R

Tento špičkový výrobok sa pýši luxusným prevedením každého komponentu, od ergonomických náušníkov vyrobených z pravej kože, cez ľahký most z beta titánovej zliatiny, až po ochranný kryt mušle z nerezovej ocele.  

Sofistikované a kultové 

Najvyšší rad kultového prehrávača Walkman® zahrňujúci modely NW-WM1Z a NW-WM1A byl zdokonalený tak, aby poskytoval nekompromisnú kvalitu zvuku. Tieto hudobné prehrávače umožňujú výnimočný zážitok z počúvania a zvládnu prehrať hudbu v akomkokoľvek formáte od audia vo vysokom rozlíšení až po nízkou kvalitu formátu mp3. Vďaka novému DSEE HX™ disponuje piatimi režimami, medzi ktorými môžete voliť podľa toho, jaký typ hudby práve počúvate: štandardnú, ženské hlasy, mužské hlasy, bicie, sláky. Táto technológia prináša možnosť „dopočítať“ hudobné zložky s nižším počtom bytov na kvalitu blížiacu sa vysokému rozlíšeniu. Nové prehrávače Walkman® vedia reprodukovať hudbu čiste, presne a prirodzene akusticky vyvážene.Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt NW-WM1Z

Design je dôležitý, pretože slúži vysokej kvalite zvuku. Preto je šasi slúchadiel WM1Z, ktoré dokazuje technologickú výnimočnosť Sony, vyrobené z pozlátenej bezkyslíkatej medi. Každý komponent bol vyberaný s úzkostlivou starostlivosťou o detail.Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt NW-WM1Z

Tento hudobný prehrávač má vlastné prehľadné menu, ktoré ponúka rôzne režimy prehrávania, aby ste si užili čo najlepšie vašu obľúbenú hudbu. Optimalizovaný audio vstup a kontrola času sú iba príklady mnohých ďalších špičkových vlastností zaručujúcich pohodové počúvanie. Kábel spletaný zo štyroch vodičov, ktorý bol použitý pre WM1Z, bol navrhnutý v spolupráci so spoločnosťami Kimber KABLE®  a bol použitý od zosilňovača až po jack slúchadiel. Tým bola dosiahnutá bohatá, expresívna, a napriek tomu jemná kvalita zvuku.

Tento kultový prehrávač disponuje toľko žiadaným bezdrôtovým pripojením Bluetooth® a LDAC™, takže môžete skladby prehrávať z najrôznejších zdrojov.  

Do napájacíeho zdroja zosilňovača bol vstavaný novo vyvinutý kondenzátor FT CAP (High polymer capacitor). Úžasná čistota vokálov aj inštrumentálnej hudby byoa eště zdokonalená a bola dosiahnutá ostrá, silná basová linka.

Pre tých z vás, ktorí dávate prednosť elegantnému hliníkovému designu šasi, je tu model NW-WM1A, ktorý ponúka nízky odpor šasi pre jasnejšie a sýtejšie basy. Pre výrobu slúchadiel bol od zosilňovača až po jack použitý špeciálny kábel z bezkyslíkatej medi, ktorý zaisťuje pôsobivú kvalitu zvuku.Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt NW-WM1A

Vysoko kvalitné zosilnenie 

Sluchátkový zosilňovač TA-ZH1ES zaisťuje jasný dynamický zvuk a pri počúvaní sluchátkami umožňuje dosiahnuť vyššiu kvalitu zvuku. Tento produkt nastavuje nový štandard pre slúchadlové  zosilňovače a ponúka výnimočnú kvalitu zvuku vo vysokom rozlíšení (až DSD 22.4MHz/PCM 768kHz/32bit) pre skutočný zážitok z domáceho počúvania hudby.Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt TA-ZH1ES

Hybridné obvody zosilňovača D.A. Hybrid Amplifier Circuit sú kombináciou plne digitálneho zosilňovača S-Master HX™ od Sony a analógového zosilňovača. Z oboch si berie to najlepšie – jemné detaily zvuku ako u zosilňovača S-Master HX a malé skreslenie ako u analógového zosilňovača.  

Novo vyvinuté FBW šasi (Frame/Beam/Wall) kombinuje konštrukciu typu W (Wall) so známou konštrukciou typu FB (Frame/Beam), ktorá bola v sérii ES ďalej  zdokonalená. Stena sa vyrába brúsením extrudovaného hliníka a tvorí vrúbkované telo, ktoré potlačuje nadmerné vibrácie. Taký akusticky vyladený panel pomáha dosiahnuť ideálny zvuk tím, že obmedzuje vibrácie a rezonanciu.

Zosilňovač ZH1ES je vybavený novými technológiami DSEE HX a DSD Remastering Engine, ktoré konvertujú zdroj PCM na DSD 11.2MHz a zachovávajú tak dojem pôvodného zvuku.

Kompatibilita je pre ZH1ES zásadná, takže aj keď si ho najlepšie užijete v kombinácii s novými slúchadlami Z1R a WM1Z/WM1A, je kompatibilný aj s ďalšími modelmi. Ponúka rôzne vstupy a celý rad vyvážených (symetrických) aj nevyvážených výstupov, takže si môžete dopriať hudobný zážitok vo vysokej kvalite a použiť rôzne slúchadlá, bez toho, aby ste museli siahnuť ku kompromisom.Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt TA-ZH1ES

Cena MDR-Z1R je 2200€

Cena NW-WM1Z je 3300€

Cena NW-WM1A je 1200 €

Cena TA-ZH1ES je 2000€

Sluchátka a Walkman® rady Signature Series budú v obchodoch dostupné od októbra 2016. Zosilňovač sa následne začne predávať v novembri


Technické špecifikácie


Názov modelu
MDR-Z1R
Typ
Uzavreté, dynamické (circumaurální)
Reproduktor
70 mm, okrúhlytyp (CCAW Voice Coil)
Citlivosť
100 dB/mW
Frekvenečný rozsah
4 Hz ~ 120,000 Hz
Impedancia
64 Ω při 1 kHz
Maximályí príkon
2,500 mW (IEC*)
Zapojení
Pozlátený stereo mini konektor pre sluchátka, pozlátený vyvážený štandardný sluchátkový kábel, konektor tvaru L
Hmotnosť (bez kábla)
Cca. 385 g bez kabelu
Dodávané príslušenstvo
Pozlátená redukcia (stereo 3.5mm na stereo 6.3mm)
Sluchátkový kábel (cca. 3 m (118 1/8 in)), vyvážený kábel na pripojenie sluchátiek (Cca. 1.2m (47 1/4 in))
Pevný obal


Názov modelu
NW-WM1Z
Dostupné farby
Zlatá
Interní pamäť
256GB
Externí pamäť
microSD
Veľkosť displeja / Rozlíšenie
4,0 palce、TFT farebný LCD、FWVGA(854×480)
Podporované formáty
Hudba: MP3/WMA)/FLAC/LINEAR PCM / AAC / HE-ACC / APPLE LOSSLESS / AIFF / DSD
Nastavení zvuku
Priamy zdroj, 10 pásmový ekvalizér / tónová regulácia, DSEE HX, DC fázový linearizátor, dynamický normalizátor
Životnosť batérie
Cca. 30 hodín (FLAC 24bit/96kHz)
Bluetooth
Bluetooth®  v 4.2 profil: A2DP/AVRCP/OPP Kodek: LDAC/SBC
NFC
Áno
Ďalšie funkce
Zobrazenie textu skladby, Sense Me TM Channels
Rozmyry (vystupujúce časti niesú započítáné)
65,3 x 123 x 19,9 mm
Hmotnosť
455g
Dodávané príslušenstvo
Walkman NW-WM1Z, USB kabel, kožené púzdro, pútko na zápästie, základní návod, užívateľský návod


Názov modelu
NW-WM1A
Dostupné barvy
Čierna
Interní pamäť
128GB
Externí pamäť
microSD
Veľkosť displeja / Rozlíšenie
4,0 palce、TFT farebný LCD、FWVGA(854×480)
Podporované formáty
Hudba: MP3/WMA)/FLAC/LINEAR PCM / AAC / HE-ACC / APPLE LOSSLESS / AIFF / DSD
Nastavení zvuku
Přímý zdroj, 10 pásmový ekvalizér / tónová regulácia, DSEE HX, DC fázový linearizátor, dynamický normalizátor
Životnosť batérie
Cca. 30 hodin (FLAC 24bit/96kHz)
Bluetooth
Bluetooth®  v 4.2 profil: A2DP/AVRCP/OPP Codec: LDAC/SBC
NFC
Ano
Ďalšie funkcie
Zobrazení textu skladby, Sense Me TM Channels
Rozměry (vystupující části nie sú započítané)
53,8 x 119,5 x 14,8 mm
Hmotnosť
267g
Dodávané príslušenstvo
Walkman NW-WM1Z, USB kábel, kožené púzdro, pútko na zápästí, základní návod, užívateľský návod


Názov modelu
TA-ZH1ES
Popis
Sluchátkový zosilňovač
Farba
Čierna
Rozmery
(ŠxVxH) 210 x 65 x 314 mm
Hmotnost
4,4 kg
Pripojiteľnosť
Koaxiálny vstup, optický vstup, linkový L/R vstup, linkový výstup z predzosilňovača (fixní / variabilní)
Walkman / Xperia USB port (přední), USB B (zadní)
Kompatibilita formátov
Nativní DSD do 22,4MHz, DSD DoP do 11,2MHz, PCM do 32bit / 768 kHz - USB B, nativní DSD do 11,2MHz, DSD DoP do 5,6MHz, PCM do 32bit / 384kHz - Walkman / Xperia port
Sluchátkový výstup
Štandardný vyvážený (4,4mm priemer), 3 pólový mini (vyvážené připojení, 3,5mm v průměru) x 2, XLR (vyvážený 4 kolík), standard (6,3mm v průměru), Stereo mini (3,5mm v průměru)
Nastavení zvuku
DSD remasterování, DSEE HX, DC fázový linearizátor,
Príslušenstvo
Diaľkový ovládač, vyberateľné batérie, AC napájací kábel, digitálny kábel pre Walkman, USB kábel



   

 

[1] with D.A. hybrid amplifier circuit

 


 

 

[2] Fibonacciho postupnosť sa v prírode objavuje na mnohých miestach, napríklad u slnečníc sú semená optimálne  poskladané v špirálach podľa Fibonacciho postupnosti. Vďaka tomu je v semenníku prehľadne usporiadaný maximálny počet semien.  

 


 


 

Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore