09.03.2017

Impozantné OLED televízory Panasonic EZ1000 a EZ950 s technológiami 4K Pre HDR predstavujte etalónom kvality pre rok 2017

Televízory


Impozantné OLED televízory Panasonic EZ1000 a EZ950 s technológiami 4K Pre HDR predstavujte etalónom kvality pre rok 2017




Najlepší obrazový procesor v histórii firmy a k tomu famózny kontrast a farebné rozpätie technológie OLED, to je naozaj presvedčivá kombinácia.


Frankfurt, Nemecko (15. februára 2017) - Spoločnosť Panasonic predstavuje nové prírastky do radu televízorov s OLED displejmi, ultravysokým rozlíšením a technológiou 4K Pre HDR. Po modeli EZ1000 s uhlopriečkou 65 palcov, ktorý v januári priťahoval pozornosť tisícov návštevníkove na CES v Las Vegas, teraz predstavuje novú verziu toho istého modelu s uhlopriečkou 77 palcov a k tomu druhý typ pre tohtoročnú sezónu EZ950, vo veľkostiach 65 a 55 palcov.

TX-65EZ1000E

Oba modely, EZ1000 aj EZ950, ponúkajú obraz v rýdzo profesionálnej kvalite so všetkým, čím najnovšia generácia OLED panelov disponuje. Týka sa to predovšetkým kontrastu a farebného podania. Presnejšie spracovanie farieb tu ešte nikdy v histórii nebolo, tiež zobrazenie čiernej nemá na súčasnom trhu konkurenciu. Oba televízory sú vybavené najnovším špičkovým obrazovým procesorom Studio Colour HCX2, ktorý využíva technológiu doteraz známu len z mnohonásobne drahších profesionálnych štúdiových monitorov. S modelmi EZ1000 a EZ950 posúva spoločnosť Panasonic hranicu kvality televíznej techniky a ponúka obraz v kvalite, akú si predstavovali sami tvorcovia filmov.

Vynikajúcemu obrazu by mal zodpovedať aj nemenej kvalitný zvuk, preto je model EZ1000 vybavený špičkovým reprosystémem Dynamic Blade Speaker. Jeho výkon ladili zvukoví technici z renomovanej značky Technics, ktorá tiež patrí do portfólia spoločnosti Panasonic. Ani EZ950 v tomto smere nezaostáva - tu sa o veľmi dobrý zvuk starajú reproduktory s výkonom 40 W. Za zmienku nepochybne stojí aj atraktívny stojan, vychádzajúci z aktuálnych trendov v bytovom dizajne.

Panasonic EZ1000 s uhlopriečkou 65 palcov (165 cm) a model EZ950 sa 65 a 55 palcami (165/140 cm) budú na európskom trhu k dispozícii od júna 2017. EZ1000 sa 77 "(196 cm) príde do obchodov na jeseň.

Hollywood v obývačke
Oba modely spĺňajú požiadavky triedy 4K Pre HDR a na kvalite obrazu sa podieľa hneď niekoľko nových a v televíznej histórii ojedinelých faktorov. Medzi tie najdôležitejšie patrí panel HDR OLED novej generácie, špičkový obrazový procesor Studio Colour HCX2 s bezkonkurenčným farebným rozpätím a schopnosť zobraziť jas s približne dvojnásobnou hodnotou v porovnaní s bežnými OLED televízormi. Dynamický rozsah dokonca prekonáva hodnoty potrebné pre získanie certifikácie HDR Premium. Obrazovka určená pre bežných spotrebiteľov spĺňa profesionálne filmárske nároky.

Panasonic EZ1000 aj EZ950 sú ďalej vybavené funkciou HDR Brightness Enhancer, ktorá vylepšuje HDR obraz v jasne nasvietených miestnostiach. V takom prípade dochádza najmä k optimalizácii tmavých scén, obyčajne v podobných podmienkach horšie viditeľných. Systém umelo presvetľuje tiene, takže je scéna vidieť správne, hoci tomu okolité svetlo nepraje.

Ďalšou prednosťou novej obrazovky je filter Absolute Black, ktorý dokonale pohlcuje okolité svetlo aj odrazy. Aj vďaka nemu je čierna naozaj čierna, čo opäť oceníme predovšetkým v jasnom svetle.

Obrazový procesor HCX2: Profesionálna práca s farbami
Dlhé desaťročia získavala spoločnosť Panasonic skúsenosti z vývoja špičkových plazmových televízorov a profesionálnej filmárskej výbavy, a teraz tieto skúsenosti zhodnotila v novom obrazovom procesore Studio Colour HCX2 4K. Medzi jeho hlavné prednosti patrí nevídane presné spracovanie farieb, úplne výnimočné podanie čiernej a tiež vynikajúci práce s jasom, ktorá plne využíva všetky možnosti HDR OLED panelu. Na ňom si každý pixel vytvára samostatne svoje vlastné svetlo, a práve tým vzniká tak kvalitné zobrazenie čiernej, kedy sú body úplne zhasnuté. Lenže to zároveň znamená, že je neskôr nutné každý zhasnutý pixel znova rozsvietiť, a toto opätovné rozsvietenie predstavuje pomerne veľký jasový rozdiel. Panasonic využil bohaté skúsenosti z produkcie plazmových televízorov a tento problém dokázal veľmi účinne vyriešiť, čo znamená veľmi dobrú kresbu detailov aj v najtmavších oblastiach.

O vyladenie procesora Studio Colour HCX2 4K sa postarali profesionálni hollywoodski filmári. Procesor vďaka tomuto vyladeniu bez problémov zvláda spracovať mimoriadne veľký farebný rozsah - až miliardu farieb. Výsledkom je presnejšie farebné podanie najmä v oblastiach, kde je spracovanie zložité (napr. v temných tieňoch alebo naopak výrazných jasoch). Dôležitým aspektom práce procesora je korekcia farieb, ku ktorej sa používajú profesionálne 3D LUT tabuľky. Na čipsete je uložená kompletná databáza farieb pre každý jasový krok, takže sa farby zobrazujú naozaj s maximálnou presnosťou. Ako EZ1000, tak i EZ950 dokážu zobraziť takmer 100% farebného priestoru DCI, čo je pre zobrazenie regulárneho HDR potrebné.

Model EZ1000 má natoľko špičkové parametre, že ho možno využiť ako profesionálny monitor. Napríklad umožňuje profesionálnym užívateľom použiť vlastnúé 3D LUT tabuľku na flashdisk. Farby možno kalibrovať pomocou štandardu Imaging Science Foundation (ISF), samozrejmosťou je aj kompatibilita s kalibračným systémom Portrait Displays Calman. Panasonic už sa tiež prihlásil o plnú nezávislú certifikáciu THX, čo je ďalší dôkaz, že obraz znesie vskutku profesionálny nároky.

Okrem toho sa výrobcovia plánujú s modelom EZ1000 uchádzať o certifikát Ultra HD Premium, ktorý udeľuje združenie Ultra HD Alliance. Takéto ocenenie môže získať len televízor spĺňajúci mimoriadne vysoké nároky tohto združenia na kontrast, jas, rozlíšenie aj farebné podanie.

Súčasný aj budúci štandard HDR
Dokonalá farebná presnosť, výborné podanie čiernej, bezkonkurenčná kresba detailov v tieňoch, vysoký jas OLED obrazovky u oboch nových modelov - tieto vlastnosti sú pre špičkové zobrazenie v HDR ako stvorené. Oba modely spĺňajú prísne požiadavky na rozlíšenie, bitovú hĺbku aj farebné rozpätie, a tým pádom sú plne kompatibilné so štandardom HDR10, čo je minimálne kritérium pre súčasné obrazovky s posilneným dynamickým rozsahom. Pre všetky modely kompatibilné s technológiou UHD Blu-ray je HDR 10 povinným štandardom, využíva ho aj rad streamingových služieb ako Netflix alebo Amazon Video. Nové televízory od Panasonic sú okrem toho kompatibilné aj so systémom Hybrid Log Gamma HDR (HLG), ktorý vyvíja BBC v spolupráci s japonskou spoločnosťou NHK). Ten sa považuje za budúci štandard televízneho vysielania.

Požiadavky na HDR u hier
Technológia HDR sa v poslednej dobe presadzuje aj u herných konzol s podporou rozlíšenia 4K a Panasonic na to zodpovedajúcim spôsobom reaguje - režim 4K HDR Gaming bez problémov spĺňa požiadavky aj náročných hráčov. Pri modeloch EZ1000 aj EZ950 výrobcovia výrazne skrátili oneskorenie zobrazenia, takže sa výkon pri hraní náročných titulov zlepšil - najmä pokiaľ ide o rýchly pohyb vyžadujúci rýchle reakcie.

Operačný systém budúcej generácie
Panasonic EZ1000 aj EZ950 budú podporovať 4K HDR streaming zo serverov Netflix, Amazon a YouTube.

Model Panasonic EZ1000 je vybavený novým inteligentným systémom My Home Screen 2.0, vďaka ktorému si môžu užívatelia bez problémov a dokonale intuitívne vychutnať obrazový aj zvukový obsah zo všetkých zdrojov, ktoré sú momentálne k dispozícii. Novo vyvinutý operačný systém ponúka okrem iného možnosť ukladať obľúbené položky do zložiek pre rôznych užívateľov. Na diaľkovom ovládači nájdete tlačidlo My App, ktorého funkciu možno nastaviť podľa vlastných predstáv, aby sa používateľ ľahšie dostal k obľúbenému obsahu. Prepracovaná aplikácia Media Player zasa podporuje obsah v rozlíšení 4K a štandardu HDR10 či Hybrid Log Gamma.

Modely predávané v Európe budú podporovať technológiu IP> TV. S jej pomocou možno bežné terestriálne vysielanie meniť v dátový tok a streamovať ho do iných zariadení.

Oba nové televízory, EZ1000 aj EZ950, ponúknu aj podporu protokolu Control4 Simple Device Discovery. Výrobcovia sa prihlásili o certifikáty Control4 a Crestron.

Mimoriadne elegantný dizajn
EZ1000 aj EZ950 sú súčasťou konceptu "Art & Interior", mali by teda pôsobiť ako súčasť bytové dekorácie. Moderné dizajnové prvky sa tu snúbia so špičkovými materiálmi a výsledkom je dokonalý estetický dojem, ktorý skrášli aj najlepšie vybavené domácnosti.

Kľúčovým prvkom tohto konceptu je tmavý kovový povrch bez viditeľných spojov, ktorý je veľmi elegantný. Štýlový dizajn dotvára výkonný audiosystém Dynamic Blade Speaker, ktorý je veľmi vkusne zabudovaný do stojanu tak, ako by sa obrazovka nad reproduktorom voľne vznášala.

Reprosystém Dynamic Blade - takto pracuje Technics
Pri vývoji modelu EZ1000 sa Panasonic nesústredil len na vynikajúci obraz, ďalším cieľom bol najlepší zvuk medzi televízormi s OLED panelom. Práve preto prístroj vybavil reprosystémem Dynamic Blade. Jeho štíhle vyhotovenie klame telom - skrýva sa v ňom hneď 14 samostatných reproduktorov (osem basových wooferov, štyri stredové a dve výškové membrány) a k tomu navyše pasívna membrána na posilnenie basov. Na vývoji a výrobe audiosystému Dynamic Blade spolupracovali technici renomovanej značky Technics, ktorá je tiež súčasťou spoločnosti Panasonic. Podieľali sa na všetkých fázach výroby od návrhu mechanických a elektronických komponentov až po konečné ladenie zvuku.

Nové modely Panasonic OLED  - zhrnutie najdôležitejších informácií:
EZ1000: Dokonalá obrazová kvalita – Hollywood v obývačke (65 palcov, tj. 165 cm)
●  Master HDR OLED - originálna technológia Panasonic a jedinečný čierny filter, vďaka ktorým výhody OLED panelov vyniknú naplno
●  Obrazový procesor Studio Colour HCX2 - profesionálne 3D LUT tabuľky sa starajú o dokonale presné farebné podanie podľa hollywoodskych štandardov
●  Technológia Extreme Brightness - vynikajúci jas v HDR režime
●  Technológia Absolute Black - vďaka zhasnutým pixelom mimoriadne dobré podanie čiernej
●  Obraz ladený v Hollywoode - pracovali na ňom profesionálni hollywoodski koloristi, takže výsledok skutočne zodpovedá predstave filmových tvorcov.

TX-65EZ950E

EZ950: Skutočné domáce kino – ladené v Hollywoodu (65 a 55 palcov, tj. 165/140 cm)
●  4K UHD OLED TV - TV technológie ďalšej generácie, špičkový kontrast a farebné podanie
●  Obrazový procesor Studio Colour HCX2 - profesionálne 3D LUT tabuľky sa starajú o dokonale presné farebné podanie podľa hollywoodskych štandardov
●  Technológia Extreme Brightness - vynikajúci jas v HDR režime
●  Podpora technológie Multi HDR - systémy HDR10 a Hybrid Log Gamma pre Blu-ray, streaming a vysielania
●  Obraz ladený v Hollywoode - pracovali na ňom profesionálnej hollywoodski koloristi, takže výsledok skutočne zodpovedá predstave filmových tvorcov.









Správy

Všetky správy

Overené
zákazníkmi

overene

Hore